Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 25 februari

Alkmaar, 25-02-2010 o 14.30 uur

Drugsactie Tuindorp: elf aanhoudingen

Den Helder, woensdag 25 februari

Bij een drugsactie in de wijk Tuindorp werden woensdag elf aanhoudingen verricht. Verontruste ouders hadden bij de politie melding gedaan dat er vanuit een pand in de wijk softdrugs werden verkocht aan minderjarigen. Bij een actie woensdag werden zeven minderjarigen in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar opgepakt die softdrugs aan de deur van deze woning hadden gekocht. Ook twee meerderjarigen van 18 en 19 werden aangehouden. De twee bewoners van het pand, een 50-jarige vrouw en een 41-jarige man werden aangehouden. In de woning vond een huiszoeking plaats.

Ook aanhouding voor overval

Eén van de minderjarige verdachten, een 17-jarige jongen uit Den Helder, bleek gesignaleerd te staan voor een overval op een 62-jarige bewoonster op de Vrouw Steenlaan in Anna-Paulowna zondagavond 21 februari. Voor deze overval werden die avond al twee 16-jarige jongens aangehouden. De politie doet onderzoek naar de overige verdachten van deze overval.

Gestolen fietsen

Alkmaar, woensdag 24 februari

Een 25-jarige man uit Alkmaar werd woensdagmiddag rond 15.50 uur aangehouden op het Clarissenbolwerk. Agenten zagen dat de man fietste op een damesfiets zonder ringslot. De man werd staande gehouden. Hij verklaarde het rijwiel een tijdje geleden gevonden te hebben. Bij het natrekken van het framenummer bleek dat de fiets als gestolen gesignaleerd stond. De Alkmaarder werd aangehouden voor heling.

Bergen, woensdag 24 februari

Een 19-jarige en een 18-jarige jongen uit Alkmaar werden woensdagmiddag rond 15.50 uur aangehouden op de Wetering. Een agent die onderweg was naar huis zag drie jongens fietsen met vier fietsen. De jongens werden door een andere agent die ter plaatse kwam verzocht te stoppen ter hoogte van De Ilp. Hierop gingen de drie allemaal een andere richting in. De vierde fiets werd hierbij achtergelaten.

De 19-jarige jongen werd staande gehouden. Hij verklaarde op een fiets van een vriend te fietsen. Hij overhandigde de agent een boksbeugel die hij op zak had. Op dat moment kwam één van de andere jongens uit een steeg lopen. Hij wilde in eerste instantie doorlopen maar werd ook staande gehouden. De agent vroeg hem waar zijn fiets was gebleven. Hij vertelde lopend te zijn. Na onderzoek bleek toch dat de 18-jarige Alkmaarder de fiets in de steeg had achtergelaten. Deze fiets bleek dezelfde dag gestolen te zijn in Alkmaar.

Opmerkelijk aan de fiets van de 19-jarige Alkmaarder en de gedumpte fiets was dat in het slot van beide tweewielers geen sleutel stak. De twee werden aangehouden voor heling en voor bezit van wapens. Bij de veiligheidsfouillering van de 18-jarige jongen werd een mes aangetroffen. Beiden werden later in verzekering gesteld. Naar de derde verdachte wordt verder onderzoek ingesteld.

Snelheidscontroles

Middenmeer, woensdag 24 februari

Bij een snelheidscontrole op de Schagerweg werden woensdagavond tussen 18.00 en 21.20 uur 231 passanten gecontroleerd. 37 Van hen bleken in overtreding te zijn. De hoogst gemeten snelheid was 124 km/u. Op deze weg is een maximum snelheid van 80 km/u toegestaan.

Heerhugowaard, woensdag 24 februari

Op de Westerweg werd woensdagavond van 20.15 tot 22.00 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 933 passerende bestuurders reden er 53 te hard. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 120 km/u.

Heerhugowaard/Den Helder, donderdag 25 februari

Met vorig jaar meer dan 600 verkeersslachtoffers en elk jaar meer ongevallen, is Noord-Holland Noord een beruchte verkeersregio. Vooral de 50 km-wegen waar autos en fietsers de straat delen, blijken gevaarlijk. Dat is vaak binnen de bebouwde kom, waar dan ook bijna de helft van de ongevallen plaatsvindt.Nieuwe wegen en meer snelheidscontroles moeten het tij keren.

Op de Middenweg, een 50 km-weg binnen de bebouwde kom werd donderdagochtend van 11.15 tot 11.45 uur gecontroleerd op snelheid. Op deze weg reden er van de 223 passanten 15 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 68 km/u.

Op de Weststraat in Den Helder werd donderdagochtend van 07.15 tot 10.15 gecontroleerd op snelheid. Van de 2012 passanten reden er 61 te hard op deze 50 km-weg. De hoogst gemeten snelheid was 73 km/u. Op de Binnenhaven werd van 10.50 tot 11.50 uur gecontroleerd. 728 Bestuurders passeerden de radarauto. 35 Bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 71 km/u.