Ministerie van Financiën

Aanhoudingen bij grote controleactie in Beek

Nieuwsbericht | 25-02-2010 | Douane

De Douane, Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee en de VROM-inspectie hebben vandaag een gezamenlijke controleactie gehouden. De A12, richting Nederland, ter hoogte van Beek was tussen 10:00-15:00 uur afgesloten.
Bij deze controleactie is er voor ca. EUR40.000 beboet, waarvan EUR32.000 meteen is geïnd. Daarnaast zijn er twee zaken van witwassen geconstateerd, waarbij EUR 25.000 en een auto inbeslaggenomen zijn. Ook zijn er twee personen aangehouden. Verder is een partij van 1000 sigaretten inbeslaggenomen. In verband met een belastingschuld zijn er twee auto's inbeslaggenomen.

De controle vond plaats tussen tien uur 's ochtends en drie uur 's middags op een parkeerplaats aan de A12 ter hoogte van Beek. Tijdens de actie werden alle voertuigen gescand en van de snelweg naar de parkeerplaats geleid. Voertuigen die door de scan werden gesignaleerd, werden op de parkeerplaats gecontroleerd. Daarnaast vonden steekproefsgewijs controles plaats.

De Douane controleerde op accijns. De Belastingdienst controleerde op openstaande belastingschulden. De Koninklijke Marechaussee controleerde op mensensmokkel en de VROM-inspectie controleerde op afvalstoffenvervoer.