Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 25-02-2010

17-jarige Bromfietser probeert tevergeefs motoragent kwijt te rijden

OOSTERHOUT: Een 17-jarige knul uit Breda is er gisteravond tijdens een controle vanaf het politiebureau aan de Europaweg met zijn bromfiets vandoor gegaan. Hij werd na een achtervolging door een motoragent uiteindelijk op de Bredaseweg aangehouden. De jongen verklaarde er tussenuit geknepen te zijn omdat zijn bromfiets was opgevoerd. Zijn tweewieler was al eerder vanwege een te hoge
constructiesnelheid in beslag genomen, hij wilde dat gisteravond voorkomen. Hij kreeg nu niet alleen een proces verbaal voor het rijden zonder kentekenplaat en zonder verlichting, maar ook een bekeuring voor verkeersgevaarlijk rijgedrag en voor het rijden met een
opgevoerde bromfiets.

Een motoragent zag gisteravond op de van Liederkerkestraat een bromfiets rijden zonder kentekenplaat en zonder verlichting. De politieman gaf de bromfietser een stopteken waaraan werd voldaan. De 17-jarige bestuurder bleek geen papieren bij zich te hebben. Hij werd daarom opgedragen om mee te gaan naar het politiebureau.

Bij aankomst op het politiebureau draaide de jongen om en ging er op zijn bromfiets vandoor. De motoragent zette de achtervolging in. De jongen maakte diverse verkeersgevaarlijke overtredingen. Zo reed hij zeker 50 km / uur in een 30 km zone en reed hij vanaf een fietspad de weg op zonder te kijken of er andere weggebruikers waren. Ook reed hij over een trottoir. De motoragent kwam tijdens de actie nog ten val toen hij de bromfietser met zijn linkerhand bij diens rechterarm pakte. De motoragent krabbelde snel overeind en kon de achtervolging voortzetten. Ook verschillende weggebruikers die getuige waren van de achtervolging en de val van de motoragent waren behulpzaam bij de actie en zijn de bromfietser nog achterna gereden. De jongen reed via de Warandelaan naar de Bredaseweg. Daar kon hij klem gereden worden, mede dankzij een auto met agenten in burger.

Aan het bureau bleek dat de bromfiets inderdaad opgevoerd was en een netto snelheid van 69 km / uur bereikte. De jongen is na verhoor overgedragen aan zijn ouders.

Verwarde man overmeesterd met pepperspray

DONGEN: Agenten hebben woensdagmiddag medewerkers van de Crisisdienst geassisteerd om een verwarde 32-jarige man gedwongen op te kunnen laten nemen in een daarvoor gespecialiseerde instelling. De
politiemensen moesten tot twee keer toe pepperspray gebruiken om de man die een mes tegen zijn eigen buik hield, te overmeesteren.

De politiemensen werden door de hulpverleners woensdagmiddag gevraagd naar een woning in Dongen te komen. Daar verbleef een 32-jarige verwarde man die een indicatie had gekregen om gedwongen opgenomen te worden. De man hield voortdurend een mes tegen zijn buik aan. Hij wilde niet meewerken en het lukte omstanders niet om hem rustig te krijgen.

Uiteindelijk waren de dienders genoodzaakt om pepperspray in te zetten. De 32-jarige man liep vervolgens door het glas van de balkondeur en sprong een meter of drie naar beneden. In de tuin hebben de agenten hem nog een keer pepperspray in de ogen gesproeid. Uiteindelijk kon de verwarde man onder controle worden gebracht. Hij is vervolgens ter controle, vanwege zijn sprong, met een ambulance naar het ziekenhuis aan de Molengracht gebracht. Daar was hij
inmiddels rustig. Vandaar uit zou hij naar een gespecialiseerde instelling worden gebracht.

Verkeerscontrole in Terheijden

TERHEIJDEN: De politie heeft woensdagmiddag op de carpoolplaats aan de Zeggelaan een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden circa 100 auto's gecontroleerd. Daarbij werden negen bekeuringen uitgeschreven.

De resultaten:

Verzekering 1x, APK 2x, rijbewijs 2x, gordel 3x, mobiel bellen 1x

Politie onderzoekt mishandeling 63-jarige Oosterhouter

OOSTERHOUT: De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een mishandeling die gisteren aan het eind van de middag plaats vond bij de voordeur van een woning in de wijk Dommelbergen. Een 40-jarige man is daarover vanmorgen als verdachte gehoord.

De 63-jarige bewoner verklaarde dat de nieuwe vriend van de
ex-schoondochter aan de deur stond om met hun zoon te praten over de omgangsregeling van de kinderen. Het gesprek bij de voordeur
escaleerde al snel. Volgens de bewoner werden er bedreigingen door de man geuit. Ook werd hij door de verdachte met gebalde vuist in het gezicht geslagen waardoor zijn bril op de grond viel en hij een bloedneus opliep. Hierna was de dader er vandoor gegaan. De bewoner deed aangifte van mishandeling.

De politie heeft vanmorgen de verdachte, een 40-jarige Oosterhouter verhoord. Volgens hem had de bewoner hem geschopt, waarna hij zich verweerd had. Hij had uit een schrikreactie de bewoner met de vlakke hand tegen diens gezicht geslagen. De politie maakt een dossier op.

Onverzekerd de weg op

WOUDRICHEM: De politie heeft vanmorgen op de Burg. van Rijswijkstraat een 76-jarige man uit Vlijmen aangehouden omdat hij in een
onverzekerde auto met aanhangwagen reed. De verdachte is in het verleden al eerder bekeurd voor hetzelfde feit. Zijn auto is in beslag genomen. De aanhanger met oud ijzer is aan hem terug gegeven.

Dronken automobilist rijdt sloot in

DONGEN: Een 32-jarige man uit Dongen is gisteravond op de Westerlaan rond 21.20 uur met zijn bestelauto in de sloot geraakt. Hij vertelde de agenten dat hij uit de richting van Tilburg kwam. Voor hem reed een auto die plotseling remde. Hij was daardoor uitgeweken en de macht over het stuur verloren. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij had naar eigen zeggen 8 a 10 biertjes gedronken. Hij werd met een ambulance ter controle overgebracht naar het Twee Stedenziekenhuis in Tilburg. Daar heeft een GGD arts een bloedproef afgenomen.

Paal boort door voorruit personenauto

TERHEIJDEN: Een 39-jarige Oosterhouter is vanmorgen omstreeks 07.30 uur op rijksweg A-59 betrokken geraakt bij een eenzijdig
verkeersongeval. Daarbij doorboorde een paal de voorruit van de auto. De paal kwam in de bijrijderstoel terecht waar gelukkig niemand zat.

De Oosterhouter kwam met zijn auto vanaf de A-16 en reed richting Terheijden. Hij verklaarde linksachter een klapband te hebben
gekregen. Hierdoor was hij in een slip terecht gekomen. Hij schoot de berm in en ramde een paal welke als omheining langs een weiland staat. Deze paal was dwars door de voorruit, de bijrijderstoel geboord. Gelukkig zat er geen passagier in het voertuig. De bestuurder raakte niet gewond.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 25-02-2010 15:13 | © Regio Midden en West Brabant |