Politie Zaanstreek-waterland

Honderden hardrijders

Assendelft, 23-02-2010 o Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg Buitenhuizen-Beverwijk (N246) reden dinsdagavond 251 bestuurders te hard.

Eén op de vier passanten overschreed de 80 km-limiet. Er werden hoogste snelheden gemeten van meer dan 100 km per uur. De hoogste snelheid bedroeg 135 km per uur.

De wegbeheerder (Provincie Noord-Holland) heeft de snelheidslimiet op het gedeelte van de N246 tussen Buitenhuizen en Beverwijk, langs het Noordhollands kanaal, vorig jaar zomer verlaagd van 100 km naar 80 km per uur in het kader van Duurzaam Veilig. De weg is opnieuw ingericht om de verkeersveiligheid te verhogen. Inhalen is niet meer toegestaan (dubbele doorgetrokken streep). En voor het verkeer dat via de gelijkvloerse kruisingen de N246 op of afrijdt, moet de verlaagde snelheidslimiet zorgen voor een veiliger situatie. Ook in de oude situatie werd regelmatig op snelheid gecontroleerd en reden veel bestuurders te hard. Ook de komende tijd zal de radarauto van de politie regelmatig langs de N246 te vinden zijn.