Tante BetZ met leerlingen uit groep 8 op zoek naar ideale zorgbaan

25/02/2010 15:20

Salland Verzekeringen

Tante BetZ zegt tegen haar buurman: "Ik wil een baan." Haar buurman zegt: "Ik hoor je steeds zo lief in de weer met je plantjes, ik denk, je moet in de zorg gaan werken." Maar Tante BetZ heeft geen geduld en bovendien kan ze geen bloed zien! Of tante BetZ echt zo geschikt is voor de zorg, onderzoekt ze samen met scholieren in groep 8.

Tante BetZ maakt leerlingen enthousiast voor een baan in de zorg

Voor de tweede keer organiseren negen zorgorganisaties in Salland het project 'Tante BetZ'. In februari, maart en april krijgen groep achtleerlingen van 28 basisscholen in de regio bezoek van de excentrieke tante BetZ. Zij wordt daarbij altijd vergezeld door iemand die in de zorg werkt.

Carinova, het Deventer Ziekenhuis, Naviva Kraamzorg, Woon- en Zorgcentrum Humanitas, Woonzorgcentrum 't Dijkhuis, Zorggroep de Leiboom, Zorggroep Raalte, Zorggroep Solis en zorgverzekeraar Salland willen hiermee basisschoolleerlingen enthousiast maken om later in de zorgsector te gaan werken.

Kijkje in de keuken

Tante BetZ, met de Z van Zorg, geeft leerlingen op een ludieke wijze een kijkje in de keuken van een aantal zorgberoepen. Centraal staat de vraag of werken in de zorg iets voor tante BetZ en de scholieren is. Door de vergrijzing is er in de toekomst steeds meer gekwalificeerd personeel nodig. Daarmee stijgt ook de noodzaak om voldoende jonge mensen te interesseren voor een baan in de gezondheidszorg.

Gelukkig blijkt uit de les van tante BetZ dat er voor iedereen wel een passende baan in de zorg te vinden is. Maar of dit ook geldt voor tante BetZ zelf?

Tante BetZ bezoekt, samen met zorgverleners, scholen in Bathmen, Broekland, Deventer, Diepenveen, Heino, Laag-Zuthem, Luttenberg, Olst, Raalte, Schalkhaar, Wesepe en Wijhe.





http://www.salland.nl