Politie Groningen

Politie zoekt aangevers van portemonneediefstallen

Bedum e.a., 25-02-2010 o De politie is op zoek naar mogelijke slachtoffers van portemonneediefstallen in de provincie Groningen. Op grond van beeldmateriaal wist de politie de identiteit van één van de verdachten te achterhalen. Het betrof een 36-jarige vrouw zonder vaste woonplaats. De dakloze vrouw werd onlangs in Dordrecht aangehouden.

Uit het beeldmateriaal blijkt dat er vermoedelijk meerdere slachtoffers zijn gemaakt door de aangehouden verdachte en een tweede nog onbekende vrouw. De diefstallen van de portemonnees vonden op dinsdag 16 februari, tussen 13.00 en 16.00 uur, plaats. Als eerste waren de vrouwen actief in de supermarkt Super De Boer in Bedum. Daarna was de supermarkt aan de Hoofdstraat Oost in Uithuizen aan de beurt. Ten slotte kwam de laatste aangifte van diefstal binnen, die dezelfde dag in een de supermarkt de Boer aan het Johan van Veenplein in Uithuizermeeden werd gepleegd.

Werkwijze

Uit het onderzoek is gebleken dat vermoedelijk dezelfde verdachten, de twee vrouwen, deze diefstallen hebben gepleegd. Eén van de vrouwen leidt het slachtoffer af, waarna de ander de portemonnee uit de tas steelt.

Veronderstelling

De politie vraagt de aandacht van mensen, die op genoemde datum en tussen genoemde tijdstippin in de betreffende supermarkten in Bedum, Uithuizen en Uithuizermeeden zijn geweest. Het kan zijn dat mensen in de veronderstelling verkeren dat ze hun portemonnee die dag hebben verloren, terwijl het goed mogelijk is dat zij het slachtoffer zijn geworden van tassen- of zakkenrollerij. Mogelijke slachtoffers kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.