Gemeente De Bilt


Wethouder Ditewig reikt glasservies uit aan winnaar prijsvraag Glas

Verzendingsdatum:
25-02-2010

Op 24 februari heeft wethouder A.J. Ditewig van de gemeente De Bilt in het gemeentehuis een 18-delig glasservies uitgereikt aan Erik van Wijk. Hij is winnaar van de prijsvraag glas uit de campagne `Doe meer met afval' ter verbetering van afvalscheiding in de provincie Utrecht.

De prijsvraag is in alle Utrechtse gemeenten uitgezet. De reacties op de prijsvraag over het scheiden van glas waren overweldigend. Bijna 3000 mensen hebben de prijsvraag opgelost én ingestuurd. In totaal mogen 29 winnaars uit de provincie Utrecht een 18-delige glasservies in ontvangst nemen. Erik van Wijk is als winnaar uitgekozen voor de gemeente De Bilt.

Afgelopen december startten alle Utrechtse gemeenten met de gezamenlijke campagne `Doe meer met afval'. Per afvalstroom worden de inwoners gestimuleerd hun huishoudelijk afval zo goed mogelijk te scheiden. Dat levert een hoop voordelen op, namelijk een groener milieu en een goedkopere afvalverwerking. Bovendien is het gescheiden afval weer grondstof voor nieuwe producten. Zo wordt glas weer glas en plastic wordt verwerkt tot een fleecetrui, een dvd-hoesje of een autodashboard. Van al het apart ingezamelde groente-, fruit- en tuinafval in de Utrechtse gemeenten wordt niet alleen compost gemaakt, maar zelfs groene stroom.

Glas

De eerste campagne-etappe bracht het thema glas onder de aandacht. Een van de onderdelen was een quiz over hoe de inwoners het best hun glas kunnen scheiden en waarom. De prijsvraag was te vinden in `Afvalnieuws', de informatieve nieuwsbrief van de campagne en op www.doemeermetafval.nl. De prijsvraag was een succes, want bijna 3000 mensen hebben hun oplossingen ingezonden. De glasserviezen zijn aangeboden door Royal Leerdam-Libbey en Stichting Duurzaam Verpakkingsglas.

Groente-, fruit- en tuinafval

Binnenkort start de tweede campagne-etappe over het thema groente-, fruit- en tuinafval. Ook over dit thema verschijnt er zowel in de tweede editie van `Afvalnieuws' als op de campagnewebsite een prijsvraag. Houdt uw brievenbus goed in de gaten.

Prijsuitreiking Glas
Links wethouder Ditewig, rechts winnaar Erik van Wijk en zoon Ingmar