Consumentenbond

25 februari 2010

Nominaties Consumentenbond-Awards

Welk product krijgt de `Topper' of `Flater'?

Net als in 2009 komt de Consumentenbond ook dit jaar met een prijs voor het beste en slechtste product. Er zijn twintig nominaties; tien voor de Topper-Award en tien voor de Flater-Award. Tot en met 8 maart 2010 kan er gestemd worden via www.consumentenbond.nl/awards. Het stemmen staat open voor iedereen, dus ook voor mensen die geen lid zijn van de Consumentenbond. Op Wereld Consumentendag (maandag 15 maart) wordt tijdens een speciale bijeenkomst in Den Haag bekend gemaakt wie de winnaars zijn van de Consumentenbond-Awards.

Nominaties Topper-Award

Bel Me Niet Register, Flip Camera, het oranje Bewuste Keuze Klavertje van Albert Heijn, Google Chrome internetbrowser, Verzekeraar Inshared,

iPhone 3Gs, Maxi-Cosi autozitje met led-lampjes, Philips Cinema TV 21:9, Tefal MultiSnack Snack 'n Clean tosti-ijzer, Windows 7.

Nominaties Flater-Award

Caiway, Euphony, ING Top rekening, KNMI weeralarm, McDonalds, OV-Chipkaart, ProRail, Reclame code levensmiddelen, Ryanair, Sanyo viruswasher.

De nominaties zijn tot stand gekomen op basis van een uitgebreide inventarisatie. Daarbij is gekeken naar onderzoeken en publicaties uit 2009 in combinatie met alle vragen en klachten die de Consumentenbond in de loop van het jaar ontving. "Met de Awards willen we de consument-vriendelijke bedrijven en initiatieven in het zonnetje zetten en de fabrikanten die de klant niet centraal stellen een spiegel voor houden", aldus Consumentenbond-directeur Bart Combée.

In de bijlage een schema met achtergrondinformatie over de genomineerden.

Zie het origineel