Gemeente Bernheze


Parkeren in Heesch voortaan met blauwe schijf

In het gemeentelijke parkeerbeleidsplan (2008) van de gemeente Bernheze is vastgelegd dat het parkeren in Heesch geregeld wordt door middel van een parkeerschijfzone.

Sinds 5 oktober 2009 is het gedeelte tussen de Schoonstraat en 't Dorp 62 als blauwe zone ingevoerd. Deze blauwe zone is nu uitgebreid. Daartoe is in 't Dorp het weggedeelte tussen de Grenadiersstraat en de Schoonstraat en in de Schoonstraat het weggedeelte tussen de Hoogstraat en 't Dorp aangewezen als blauwe zone. Verder behoren de volgende parkeerterreinen tot de blauwe zone:


- parkeerterrein van Albert Heijn;


- parkeerterrein van C1000;


- parkeerterrein bij Bruna;


- parkeerplaatsen rondom Lidl.

Binnen de parkeerschijfzone (aangeduid met een blauwe markering) geldt een maximale parkeerduur van twee aaneengesloten uren. Deze parkeerregeling is van kracht van maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 en 18.00 uur. De regeling heeft daardoor weinig effect op de inwoners van het gebied. Bewoners binnen het gebied die geen parkeerplaats op eigen terrein hebben, kunnen een ontheffing aanvragen voor lang parkeren in de parkeerschijfzone. Voor de langparkeerder zijn er inmiddels extra parkeerplaatsen gerealiseerd achter de Eijnderic. Deze langparkeerplaatsen worden aangeduid met groene verwijzingsborden met de tekst `lang parkeren'.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35