Gemeente Eemsmond


Proef nieuwe nachtbus Groningen - Uithuizen
donderdag 25 februari 2010

Op initiatief van de gemeente Eemsmond rijdt vanaf 17 april een Nachtbus tussen de stad Groningen en de gemeente Eemsmond. Het gaat om een proef van een halfjaar. De gemeente Eemsmond staat financieel garant voor de proef. Als in deze periode ongeveer honderd mensen per nacht de Nachtbus nemen, blijft de bus na de proeftijd rijden tussen Groningen en Uithuizen. Met deze buslijn kunnen, met name jongeren, uitgaan in Groningen en op 'uitgaanstijden' weer thuiskomen in plaats van op de reguliere openbare vervoerstijden.

In overleg met het OV-bureau Groningen Drenthe kan deze proef van start. "We bieden onze jongeren met de Nachtbus een veilige verbinding met de stad, aangepast aan de uitgaanstijden van de jeugd", zegt verkeerswethouder Harrie Sienot.

Nachtbus 461
De nieuwe buslijn 461 rijdt elke zaterdagnacht twee keer van Groningen via Bedum, Middelstum en Usquert naar Uithuizen. Op de Nachtbus kan alleen met een eurokaartje worden gereisd. Dat is bij de chauffeur te koop en kost, afhankelijk van de afstand, 4 of 6. De proefperiode van de Nachtbus loopt tot en met oktober 2010.

Meer informatie

* Nachtbussen in Groningen en Drenthe: www.bobvandenachtbus.nl.