Dienstenbond CNV

Nieuws

25 februari 2010

Boodschap leden leidt tot beweging bij FloraHolland, maar ook nog veel onduidelijkheden

CNV Dienstenbond heeft dinsdag 23 februari de boodschap uit de ledenvergaderingen overgebracht aan de directie van FloraHolland. Die boodschap was krachtig en simpel: geen acceptatie van verslechteringen en geen verdere afbraak van de cao. Wat CNV Dienstenbond betreft kan dat dus maar 1 ding betekenen: alle verslechteringsvoorstellen moeten van tafel. FloraHolland lijkt deze boodschap nu beter begrepen te hebben dan voorheen. FloraHolland heeft namelijk haar voorstellen opnieuw aangepast en daarmee is beweging bij de directie zichtbaar. De grote opkomst bij de ledenvergaderingen lijkt daarmee een voorzichtig effect te hebben.

Maar, we zijn er nog lang niet en er is nog veel onduidelijk. Zo ligt er nog steeds geen loonbod op tafel. Wij willen graag afspraken maken over een fatsoenlijke loonsverhoging, maar we weten nog steeds niet of dat gaat lukken. FloraHolland doet verder nog steeds voorstellen op bijvoorbeeld het gebied van flexibel werken met flexibele roosters, ATV en roostertoeslagen. CNV Dienstenbond zal de nieuwe voorstellen van FloraHolland uitgebreid bestuderen en bespreken met de kadergroep. Wij zullen goed kijken of de voorstellen voldoen aan onze randvoorwaarde: geen verslechteringen. Op 12 maart worden de onderhandelingen voortgezet. Hopelijk wordt er dan meer duidelijk. Wij houden u op de hoogte!

Samen sterk!
Het lidmaatschap van CNV Dienstenbond is van belang. De voorstellen van FloraHolland laten zien dat een krachtig CNV Dienstenbond noodzakelijk is. Alleen sterke vakbonden kunnen een goede cao afsluiten en FloraHolland ertoe dwingen dat er geluisterd wordt naar medewerkers. Bespreek daarom het lidmaatschap van CNV Dienstenbond eens met uw collega's. Word lid van CNV Dienstenbond. De eerste drie maanden zijn gratis! Kijk voor alle voordelen van het lidmaatschap op deze website of op de achterzijde van deze nieuwsbrief en meld u direct aan als nieuw lid.

Voor vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief kunt u terecht bij bestuurder Wessel Breunesse, telefoonnummer 035-6460580 of per e-mail w.breunesse@remove-this.cnvdibo.nl.