D66

donderdag 25 februari 2010

Bustourdag 9: Delft

In Delft bezoeken Alexander Pechtold en Lucas Vokurka, lijsttrekker D66 Delft, de bibliotheek. Bibliotheek Dok is uitgeroepen tot beste bibliotheek van Nederland, maar is niet op zondag open. Bij deze Library Concept Center voert D66 actie om bibliotheken ook op zondag open te houden.

delft

"Het zijn democraten die uw bibliotheek bestormen. zei Alexander Pechtold in zijn toespraak Dit doen we al twee weken. De bibliotheek is een van de belangrijkste voorzieningen en zit in veel gemeenten. Sommige partijen denken dat alle cultuur weggeschrapt kan worden. Wij zijn erg op tegen, wij vinden juist dat de bibliotheek ook op zondag open moet zijn. Er is een hele discussie over winkelen op zondag, maar los van je geloof of je gezin kan naar de bibliotheek gaan op zondag ook een mogelijk rustpunt in de week zijn. En een bibliotheek als deze laat zien dat het niet alleen een plek is waar je boeken kunt lenen, maar ook een plek waar je een dagje naar toe kan met je gezien."

delft

"Als het aan ons ligt kun je vanaf 4 maart bij deze bibliotheek iedere zondag terecht." Lucas Vokurka

delft

Wij beschouwen kennis vaak als iets wat tussen je 4e en 24e plaats vindt. Ik vind dat je al op je tweede leerrechten mag hebben wanneer je bijvoorbeeld een taalachterstand hebt, net als dat ik vind dat je moet blijven bijscholen en omscholen. Kennis is niet iets wat elitair of voor een deel van de bevolking is weggelegd. Nee, de kenniseconomie moet voor iedereen bereikbaar zijn" aldus Alexander Pechtold.