Woonbond


25-02-2010

Twee grote huurderplatforms lid van de Woonbond

Twee grote huurdersplatforms, het Landelijk Huurders Platform Woonzorg Nederland en het Vesteda Platform zijn lid geworden van de Woonbond.

De Stichting Landelijk Huurders Platform Woonzorg Nederland vertegenwoordigt ongeveer 25.000 wooneenheden van Woonzorg Nederland, een landelijk opererende corporatie met bezit in alle twaalf provincies. Veel woningen bevinden zich in woonzorgcomplexen. Bij het Huurders Platform zijn momenteel 225 bewonerscommissies en huurdersorganisaties op complexniveau aangesloten. De bestuursleden van deze 225 commissies en organisaties kunnen een beroep doen op de consulenten van de Woonbond en de huurderslijn. De consulent Noord-Holland zal tijdens de Algemene Leden Vergadering van het Huurders Platform op 26 april in Utrecht een nadere toelichting geven op de dienstverlening van de Woonbond.

Het Vesteda Platform vertegenwoordigt de ruim 28.000 wooneenheden van Vesteda, de grootste institutionele verhuurder van Nederland. Het bezit is verspreid over heel Nederland. Het Vesteda Platform is een bloeiende koepelorganisatie waar meer dan 90 huurdersorganisaties bij zijn aangesloten. Een groot deel van de aangesloten organisaties was al zelfstandig lid van de Woonbond. Voor hen verandert er niet veel, maar door dit collectieve lidmaatschap kunnen nu alle lidorganisaties van het Vesteda Platform gebruik maken van de advisering en faciliteiten van de Woonbond. De regioconsulenten nemen de advisering van de huurdersorganisaties voor hun rekening. Het platformbestuur behoudt zijn eigen vaste contactpersoon.