Croon schaft elektrische scooters aan t.b.v. haar Carbon Footprint

25/02/2010 16:00

Croon Elektrotechniek B.V.

Vanuit TBI wordt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen als een basisprincipe gehanteerd in het ondernemen. Binnen haar grenzen stimuleert zij de bedrijven die tot de holding behoren om maatschappelijk verantwoord om te gaan met haar omgeving. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is iets waar Croon Elektrotechniek zich al langere tijd mee bezig houdt. Het is onze plicht, zowel naar de samenleving, als vanuit economisch en milieutechnisch oogpunt hier iets mee te doen. We moeten verantwoord omgaan met onze wereld en techniek levert een steeds belangrijkere bijdrage aan een gezonde leef- en werkomgeving.

Croon heeft in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen besloten om haar Carbon Footprint te analyseren. Daarbij heeft men zich ten doel gesteld om sectorbreed een initiatief te initiëren om CO2-uitstoot te reduceren.

De voorlopig vastgestelde emissie in het referentiejaar 2008 is 7770 ton CO2-uitstoot. Het jaar 2009 liet een stijging zien tot 7987 ton CO2-uitstoot (+2,8%). Reden hiervan is de toename in autokilometers. De bedrijfsactiviteiten van Croon zijn een vergelijkbaar percentage gestegen.

Croon heeft in het kader van reductie van CO2-uitstoot besloten een eigen initiatief te ontwikkelen. Het eigen initiatief in het kader van de CO2-prestatieladder houdt in om in stedelijke gebieden voor service- en onderhoudswerkzaamheden elektrisch aangedreven scooters in te zetten. Door de inzet van deze scooters reduceert men het aantal gereden kilometers met belastende auto's en vermindert men de hoeveelheid filekilometers in stedelijke gebieden.

Croon stelt de kennis die men opdoet in het kader van het eigen initiatief ter beschikking van de gehele branche en vraagt branchegenoten deel te nemen aan het initiatief. Op haar website zal zij de voortgang van het initiatief bijhouden. Men vindt de website op www.croon.nl/CO2.

Croon gaat vanaf 2010 over op groene stroom voor de panden die zij zelf in eigendom heeft. Zij stelt zich verder ten doel 1% van de CO2-uitstoot veroorzaakt door autoverkeer te reduceren in het jaar 2010 en wil dit elk jaar continueren.

In 2015 zal Croon 11% CO2-emissie reductie ten opzichte van het referentiejaar 2008 realiseren door de inzet van een totaalprogramma van acties.

Voor het jaar 2010 is een reductiedoelstelling van 3,5% vastgesteld ten opzichte van het referentiejaar 2008.

Over Croon

Sinds 1876 is Croon Elektrotechniek niet meer weg te denken uit de top van de Nederlandse installatiebranche. Al meer dan 130 jaar staat Croon aan de basis van vele technologische ontwikkelingen. Ze is verantwoordelijk voor de complete technische installaties in duizenden gebouwen, talloze schepen, vele industriële complexen en tienduizenden andere projecten in allerlei marktsectoren. Nationaal en internationaal. Met deze diensten draagt Croon bij aan het goed, duurzaam èn kostenefficiënt functioneren van organisaties, gebouwen, schepen, infrastructurele en industriële installaties.





http://www.croon.nl/CO2


Noot voor de redactie: