PopCap's Plants vs. Zombies(TM) iPhone applicatie met de hoogste omzet aller tijden 25/02/2010 16:19

PR Newswire

DUBLIN, February 25, 2010 /PRNewswire/ --

- Meer dan 300 000 stuks verkocht in de eerste negen dagen; samen met Bejeweled 2 recordhouder van App Store

PopCap Games, producent van een de meest populaire videospelletjes ter wereld, heeft vandaag bekend gemaakt dat van de versie voor de iPhone en iPod touch van zijn bekroonde Plants vs Zombies(TM) applicatie meer dan 300.000 stuks zijn verkocht in de eerste negen dagen van de verkoop. Hiermee is opnieuw het record voor productlanceringen in App Store gebroken. Plants vs. Zombies schoot binnen 24 uur na de lancering naar de top van meest verkochte applicaties en daarmee ook naar de top van hoogste omzet van de App Store, en het is daar sindsdien gebleven.

Met een verkoopprijs van $2,99 heeft Plants vs. Zombies al meer dan 1 miljoen dollar omgezet.

PopCap heeft ook bekend gemaakt dat het vlaggenschip Bejeweled 2 nu de eerste betaalde applicatie in de App Store is waarvan er 3 miljoen stuks zijn verkocht. Bejeweled 2 heeft altijd in App Store's top 10 van hoogste omzet gestaan. Met het succes van Plants vs. Zombies kan PopCap trots zijn op 3 spelen (samen met Bejeweled en Peggle) die het tot nummer 1 hebben gebracht in de App Store, in een concurrentieveld met meer dan 150.000 applicaties. Andere spelen van het bedrijf, zoals Bookworm en Chuzzle, bevinden zich consistent in de top 100 van iPhone games in de App Store.

Nadat Plants vs. Zombies voor het eerst in mei 2009 werd gelanceerd en alom werd toegejuicht voor de PC en Mac,

werd het vakkundig aangepast voor de iPhone en iPod touch. Consumenten die de iPhone versie hebben aangeschaft zijn het daarmee eens, en meer dan 95% geeft het spel vijf van de maximaal vijf sterren van App Store's scoringssysteem, waarmee het op dit moment het best scorende product in de App Store is. Plants vs. Zombies bewijst een globaal fenomeen te zijn in de App Store, waar het de beste verkooppositie in meer dan 20 landen wereldwijd bereikte, onder andere in Canada, China, Rusland, Australië, Duitsland, Denemarken, Ierland en Noorwegen. Al op de eerste dag na de lancering van het spel voegde het zich bij Bejeweled 2 in de top vijf van iPhone applicaties met de hoogste omzet van de week.

"Plants vs. Zombies is onze meest recente grote franchise die de sprong naar de iPhone maakt, en gebaseerd op de eerste reacties van consumenten en op uitgebreide feedback, lijkt het erop dat deze uitvoering van het spel geslaagd is," zei Andrew Stein, directeur van de bedrijfsontwikkeling voor mobiele games bij PopCap. "Er is altijd een punt van zorg dat er iets in het proces verloren gaat wanneer een computerspel wordt omgezet naar een mobiel apparaat van zakformaat. Maar in dit geval lijkt er overweldigende consensus te zijn dat Plants vs. Zombies zelfs leuker is op een klein touchscreen."

Over PopCap

PopCap Games (http://www.popcap.com) is de grootste
multi-platformleverancier van leuke, makkelijk te leren, en boeiende videospelletjes die aantrekkelijk zijn voor iedereen, van 6 tot 106 jaar. PopCap is gevestigd in Seattle, Washington, werd opgericht in 2000 en heeft een wereldwijd personeelsbestand van meer dan 260 mensen in Seattle, San Francisco, Chicago, Vancouver, B.C., Dublin en Shanghai. De spellen zijn wereldwijd meer dan 1 miljard keer door consumenten gedownload, en het vlaggenschip, Bejeweled(R), is meer dan 50 miljoen keer voor alle platformen samen verkocht. PopCap-spelen worden voortdurend geprezen door consumenten en critici, en gespeeld op het web, sociale platforms, desktopcomputers, een veelheid aan mobiele apparaten (mobiele telefoons, smartphones, PDA's, pocket-pc's, iPod's, iPhone's en meer), populaire gameconsoles (zoals Xbox en DS) en entertainmentsystemen in vliegtuigen. PopCap is de enige ontwikkelaar van zogenaamde "casual games" met een leidend marktaandeel in alle grote verkoopkanalen, waaronder sociale platforms, webportalen, winkels, mobiele telefoons, MP3-spelers en game-apparaten.

Het PopCaplogo en alle andere handelsmerken die hier worden vermeld en te vinden zijn op http://www.popcap.com/trademarks, zijn eigendom van PopCap Games, Inc of zijn licentiegevers en kunnen in sommige landen een geregistreerd handelsmerk zijn. Andere bedrijfs- of productnamen die hier worden gebruikt, kunnen handelsmerken zijn van hun respectievelijke eigenaars en worden gebruikt ten behoeve van deze eigenaren.

PR contacten:

Internationaal:

Cathy Orr
corr@popcap.com
+353-1-646-8107

PR contacten: Noord Amerika: Garth Chouteau, garth@popcap.com, +1-415-602-8147; International: Cathy Orr, corr@popcap.com, +353-1-646-8107






-