Apple Nederland

iTunes Store verkoopt meer dan tien miljard nummers

CUPERTINO, 25 februari 2010 - Apple® heeft vandaag bekendgemaakt dat muziekliefhebbers al meer dan 10 miljard nummers hebben gekocht bij de iTunes® Store (www.itunes.com/nl), 's werelds populairste muziek-, tv- en filmwinkel op het internet. Het tien miljardste nummer, "Guess Things Happen That Way" van Johnny Cash, is gekocht door Louie Sulcer uit Woodstock, Georgia. Daarmee is Louie de winnaar van de hoofdprijs van de iTunes-aftelwedstrijd, een iTunes Card ter waarde van USD 10.000. iTunes is de grootste muziekwinkel ter wereld met ook de grootste muziekcatalogus van allemaal, die meer dan twaalf miljoen nummers bevat.

"We willen graag al onze klanten bedanken die ervoor hebben gezorgd dat we deze bijzondere mijlpaal hebben bereikt", aldus Eddy Cue, vice president Internet Services van Apple. "We zijn heel trots dat iTunes de grootste muziekwinkel ter wereld is geworden, en het aantal van 10 miljard verkochte nummers is bijna niet te bevatten."

De iTunes Store heeft een catalogus met meer dan twaalf miljoen nummers, meer dan 55.000 afleveringen van tv-programma's en meer dan 8.500 films, waaronder 2500 in oogverblindende HD-kwaliteit. De iTunes Store is net zo gebruiksvriendelijk als je van een Apple product mag verwachten en biedt revolutionaire voorzieningen, zoals filmverhuur via iTunes, geïntegreerde ondersteuning voor podcasts, de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief een of meer gekochte nummers aan te vullen met de rest van het album, en naadloze integratie met de iPod® en iPhone®. Daarmee is de iTunes Store voor Mac®- en pc-gebruikers de eenvoudigste manier om online op legale wijze muziek en video's te ontdekken, te kopen en te downloaden.

Voor het kopen en downloaden van nummers en video's via de iTunes Music Store is een geldige creditcard vereist van een financiële instelling in het land waarin de artikelen worden gekocht. De verkrijgbaarheid van videomateriaal verschilt per land.

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personalcomputerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Tegenwoordig loopt Apple op innovatiegebied nog steeds voorop met zijn bekroonde computers, het besturingssysteem OS X, het iLife-programmapakket en de professionele programma's. Apple speelt bovendien een toonaangevende rol in de digitalemuziekrevolutie dankzij zijn draagbare iPod-muziek- en -videospelers, en de internetwinkel iTunes Store. Daarnaast heeft Apple de mobieletelefoonmarkt betreden met de iPhone.