Waterschap Zeeuws-Vlaanderen

Heikant-Sint Jansteen bekrachtigd

Samenwerking fietsroute Heikant-Sint Jansteen bekrachtigd

Waterschap Zeeuws-Vlaanderen wil samen met de gemeente Hulst een fietsroute aanleggen tussen Heikant en Sint Jansteen. Om deze samenwerking kracht bij te zetten, ondertekenden wethouder De Kraker en de heer Steijaert, lid van het dagelijks waterschapsbestuur, vandaag op ludieke wijze de overeenkomst.

Beide bestuurders namen plaats op een hometrainer en al fietsend hield eerst de heer Steijaert zijn toespraak en zette hij z'n handtekening op de overeenkomst. Vervolgens ging de overeenkomst over naar de fietsende wethouder en kon hij de samenwerking bekrachtigen.

Deze fietsroute zal een veiligere, comfortabelere en kortere verbinding, voor voornamelijk schoolgaande fietsers, vormen tussen Heikant en Sint Jansteen. Daarnaast wordt de route aantrekkelijk voor de recreatieve fietser en vormt het een aanvullende schakel in het fietsnetwerk. Momenteel moeten fietsers gebruik maken van veel wegen binnen de bebouwde kom, die als onveilig worden ervaren door de vele uitritten en geparkeerde auto's.

De route

Er komt een fietspad onderlangs de Oude Drydijck vanaf de aansluiting met de Vylainlaan tot de aansluiting op de Vinkebroeksestraat en vanaf de aansluiting met de Polderstraat tot de aansluiting met de Clingedijk (grens bebouwde kom Sint Jansteen). Daarnaast komt er een fietspad onderlangs de Clingedijk vanaf de aansluiting met de Oude Drydijck (grens bebouwde kom Sint Jansteen) tot nabij de aansluiting met de Meidoornstraat. De route loopt voor een groot over bestaande onverharde wegen. Op het gedeelte Oude Drydijck tussen de Vinkebroeksestraat en de aansluiting met de Polderstraat gebruikt de fietser de huidige (weg)verharding. In totaal wordt er bijna 1.400 meter fietspad aangelegd. Dit voorjaar organiseert het waterschap een informatiebijeenkomst om met belanghebbenden nader te praten over de geplande route.

Het is de bedoeling om de uitvoering dit najaar nog te starten. De hele route zal dan in 2011 gereed zijn.

Kosten

De aanleg van de fietsroute kost bijna EUR 400.000. Het project krijgt EUR 50.000,- van de `Brede Doel Uitkering' van de provincie Zeeland. Het waterschap betaalt EUR 240.000,- en de gemeente Hulst draagt het resterende bedrag bij.