Gemeente Kapelle

Intentieverklaring Samenwerking

Op dinsdag 23 februari jl. hebben de colleges van de 5 Bevelandse gemeenten een intentieverklaring ondertekend om op proactieve wijze mee te werken aan het ontwikkelen van vormen van (verregaande) samenwerking op de volgende terreinen:


* ICT: met name op het terrein van automatisering te weten hardware, software en beheer;

* Brandweer : Dit betreft de zogenaamde âkoude kantâ, dat wil zeggen preventie, preparatie en pro-actie.

* P&O: Hierbij zal het met name gaan om zaken betreffende mobiliteit, salarisadministratie, rechtspositionele regelingen, vacatures, wetgeving dan wel pseudo-wetgeving.
* Facilitair: ter zake van inkooptrajecten.
* Handhaving: met name gericht op gezamenlijke regie en inzet van Bestuurlijke Opsporings Ambtenaren (BOAâs).
* Belasting: verdere intensivering en uitbreiding SaBeWa.
* Milieu: Voor wat betreft beheer, uitvoering en handhaving met het oog op de vorming van één Omgevingsdienst naar Zeeuws model voor de basistaken. Op De Bevelanden zal, binnen het Zeeuws model, worden gestreefd naar een regionale omgevingsdienst die zich richt op de afgifte van de omgevingsvergunning.

* Sociale zaken: Samenwerking op het gebied van sociale zaken verder uitbouwen.

Â

Het is de intentie van genoemde colleges om het bovenstaande vorm en inhoud te gaan geven met ingang van medio 2010. Natuurlijk zal eea ook ter kennis worden gebracht aan de fractievoorzitters van de politieke partijen in iedere gemeente, zodat het een onderdeel kan uitmaken bij de beraadslagingen voor de collegevorming.

Â

Over de concrete consequenties van deze samenwerkingsactiviteiten is momenteel nog niets te melden, behalve dat de gezamenlijke huisvesting van de medewerkers van de brandweer van Reimerswaal en Kapelle wordt voorbereid en er voor de ICT een aanbesteding wordt voorbereid voor het schrijven van een businessplan.

Van de verdere ontwikkelingen zullen jullie op de hoogte worden gehouden.

Â

m.vr.gr.

Rein Hogendorf,

loco-secretaris.