Politie Haaglanden

Persberichten 25 februari

Haaglanden, 25-02-2010

Openstaande boete van 21.000 euro
Den Haag Politieagenten van Bureau Scheveningen hielden donderdag 25 februari rond 07.00 uur een 57-jarige Haagse automobilist aan op de Westduinweg. Hij reed zonder geldig rijbewijs, maar dat bleek niet het enige. Uit onderzoek bleek dat de verdachte gesignaleerd stond voor een economisch delict. Hij had een boete van 21.000 euro openstaan. Verder moet hij ook nog twee gevangenisstraffen uitzitten van in totaal 30 dagen. De man is ingesloten op het politiebureau.

Hennepkwekerij ontruimd
Den Haag De politie ontdekte in de nacht van woensdag op donderdag 25 februari rond 00.30 uur een hennepkwekerij in een woning aan de Garderenstraat. De agenten belden aan bij de woning, omdat zij een sterke wietlucht roken. De bewoner liet de agenten binnen en gaf gelijk toe dat hij hennepplanten bezat. De agenten ontdekten in de woning een kwekerij die bestond uit 44 planten. De bewoner verklaarde eigenaar te zijn en de planten alleen voor eigen gebruik te kweken. De 36-jarige Haagse eigenaar zit vast voor verhoor. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Mannen op strooptocht
Den Haag De beveiliging van winkelcentrum Leyweg betrapte woensdag 24 februari rond 13.00 uur twee Poolse mannen van 21 en 24 jaar op diefstal van goederen uit winkels. De mannen hadden goederen gestolen bij een warenhuis, drogisterijen en andere winkels op de Leyweg. De politie nam de verdachten over van de beveiliging en ontdekte tijdens de fouillering goederen die van diefstal afkomstig waren. De mannen hadden geen vaste woon- en/of verblijfplaats. De twee zitten nog vast.

Geen zin om te zitten
Den Haag - Een 21-jarige Hagenaar dacht woensdag 24 februari aan zijn aanhouding te ontkomen door vanaf de vierde verdieping van een balkon af te springen. Agenten belden aan bij de woning van de Hagenaar omdat deze nog 19 dagen moest zitten. Een 10-jarige jongetje opende de deur van de woning aan de Vaillantlaan, de gezochte man was niet in de woning aanwezig. Toen de agenten weer naar buiten liepen, werden ze aangesproken dat er iemand gewond op straat lag. Het bleek de man te zijn die de agenten zochten. De ambulance vervoerde de man met vermoedelijk een gebroken been naar een ziekenhuis.

Dronken op de vuist
Den Haag De ene dronken Pool (29 jaar) wilde woensdagavond 24 februari de andere dronken Pool (24 jaar) beletten om te gaan autorijden in de Jan Wapstraat. Tussen beide mannen onstond onenigheid, die uitmondde in een vechtpartij. Omstanders waarschuwden de politie die snel ter plaatse was en de vechtende mannen uit elkaar haalde. De agenten wilden de 24-jarige Pool aanhouden voor openbare dronkenschap, maar daar was zijn 29-jarige Poolse vriend het niet mee eens. De 29-jarige probeerde zijn vriend te ontzetten en na diverse waarschuwingen werd ook hij aangehouden. De man verkeerde onder invloed van alcohol en bleef zich verzetten tegen zijn aanhouding. Met gepast geweld werd hij uiteindelijk overmeesterd. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau waar ze bekeuringen kregen voor openbare dronkenschap en vechten op straat.

Agressieve snelheidsduivel
Nootdorp Agenten in een onopvallende surveillanceauto hadden donderdag 25 februari moeite om een busje bij te houden, dat veel te hard reed op de Nootdorpselaan. De snelheden liepen op de Noordweg op tot 100 km/u met een piek van 120 km/u. Op de Hofweg spraken de agenten de 38-jarige bestuurder uit Lelystad aan. Hij nam direct een agressieve houding aan en schreeuwde beledigende teksten. Toen de agenten in hun auto een bekeuring wilden uitschrijven, tikte de man op het raam van de auto. Hij overhandigde zijn rijbewijs en vroeg of de meetapparatuur wel geijkt was. De agenten legden hem uit dat dat het geval was en lieten hem de ijkingstabel en het bijbehorende nummer zien. Daarop gooide de man met kracht het portier weer dicht, waarbij de agenten geluk hadden dat zij hun ledematen binnenboord hadden. De situatie escaleerde verder toen de agenten hem zijn rijbewijs weer teruggaven. Uiteindelijk hielden de agenten de man aan voor belediging. Hij verzette zich en de agenten moeste hem boeien. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Voor alle zekerheid
s-Gravenzande Politie en brandweer zochten woensdag 24 februari tussen 16.00 en 17.00 uur in het water bij de Poelmolenweg naar een mogelijke drenkeling. De politie was gewaarschuwd, omdat er een fiets in het water lag. Agenten visten de fiets uit het water, maar konden niet goed genoeg zoeken naar een eventueel slachtoffer, omdat het water te diep en ondoorzichtig was. Daarom alarmeerden de agenten de brandweer en duikers doorzochten vervolgens het water. Er werd niemand aangetroffen. De herkomst van de fiets is nog onbekend.

Getuigen gezocht overval cafetaria
Honselersdijk Twee mannen bedreigden woensdag 24 februari om 20.40 uur met een vuurwapen een 42-jarige medewerker van een cafetaria aan de Van der Goesstraat. Zo maakten ze de inhoud van de kassa buit. De mannen waren allebei ongeveer 1.80m lang, droegen allebei een korte zwarte glimmende jas met een capuchon met bontkraag. Beide hadden een grijze sjaal voor hun mond en droegen een zwarte pet. Eén van hen had een gezet postuur, de andere een mager. Was u getuige van deze overval of (her)kent u de daders? Of was u kort daarvoor of daarna klant in de zaak of in de buurt en heeft iets gezien dat kan helpen bij het opsporen van de daders? Belt u dan met de recherche van Bureau Westland op nummer 0900-9944. Liever anoniem? Belt u dan M. 0800-7000.

Vechtersbazen
Delft Op de Zusterlaan hielden politieagenten woensdagavond 24 februari twee Delftenaren aan, nadat zij op straat met elkaar op de vuist waren gegaan. Hierbij had één van de twee een koevoet gebruikt. Beiden mannen liepen lichte verwondingen op en werden aangehouden. Het tweetal (21 en 24 jaar) kent elkaar en de aanleiding ligt vermoedelijk in de persoonlijke sfeer.

Te snel
Delft Op de A12 raasde op de avond van woensdag 24 februari een 26-jarige automobilist twee agenten in een onherkenbare politieauto voorbij. De agenten deden een snelheidsmeting en constateerden dat de man 190 km/uur reed. Daarop werd hij langs de kant gezet en moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Stank voor dank: getuigen beroving gezocht
Zoetermeer De recherche van Bureau Zoetermeer zoekt getuigen van een wel heel brutale beroving. Op de Rokkeveenseweg werd woensdagavond 24 februari een 18-jarige jongen beroofd van zijn bromfiets. De Zoetermeerder reed omstreeks 22.00 uur in de tunnel onder de Zuidweg, toen hij daar twee jongens met een fiets zag. Eén van de jongens lag op de grond en deed alsof hij gevallen was. Toen de Zoetermeerder de jongens wilde helpen, pakten zij hem echter zijn sleutels af te pakken en namen ze de bromfiets mee.
De recherche van Zoetermeer onderzoekt de zaak en roept getuigen dringend op zich te melden? Heeft u woensdagavond iets gezien van deze beroving of van de jongens die rondhingen bij de tunnel? Heeft u anderszins informatie over de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Zoetermeer via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Resultaten verkeerscontrole
Zoetermeer - Woensdag 24 februari 2010 van 09.00-11.00 uur hield Politie Haaglanden een verkeerscontrole in de Franklinstraat. Hieraan werkten ook de Belastingdienst, de Rijksdienst voor het Wegverkeer en de Inspectie van Verkeer en Waterstaat mee. Bij de controle werd ANPR (automatische nummerplaatherkenning) ingezet. Met behulp van ANPR werden de gegevens van 980 voertuigen vergeleken met data van de politie en belastingdienst; dit leverde vijf hits op. De meeste bestuurders hadden nog betalingsverplichtingen bij de belastingdienst. In totaal inde de Belastingdienst 886 euro aan achterstallige belastingschulden en werden drie autos in beslag genomen. De medewerkers van de Inspectie Verkeer- en Waterstaat controleerden twee taxi's, die in orde werden bevonden. De politie controleerde elk voertuig op de technische eisen. Bij de controle schreven de agenten zes bekeuringen uit en gaven zij waarschuwingen voor diverse overtredingen. Eén automobilist mocht niet meer verder met zijn aanhangwagen, omdat deze niet aan de technische eisen voldeed.