Rochdale


25 februari 2010
Nieuwe Raad van Bestuur Rochdale compleet

De nieuwe leden van de Raad van Bestuur van Woningstichting Rochdale zijn bekend. Behalve Nico Overdevest die sinds januari is benoemd als lid van de Raad van Bestuur, is de keuze gevallen op René Grotendorst en Hester van Buren. René Grotendorst wordt voorzitter. Met de voorgenomen benoeming van bovengenoemde personen, wordt invulling gegeven aan de portefeuilles vastgoed en volkshuisvestelijke kennis in de Raad van Bestuur.

René Grotendorst is algemeen directeur geweest bij woningcorporatie Nieuw Amsterdam, en in zijn huidige functie bij het projectbureau Zuidelijke IJ-oever en Noordwaarts heeft hij ruimschoots ervaring opgedaan op het gebied van investeringen en vastgoedbeleid. Hester van Buren is in haar huidige functie directeur wonen bij woningbouwvereniging Stadgenoot (voorheen AWV). Nico Overdevest is sinds april 2008 in dienst van Rochdale in de functie van directeur Concernfinanciën. In het afgelopen jaar heeft hij onder de bijzondere omstandigheden waarin Rochdale verkeerde, naast interim bestuurder Gerard Erents een belangrijke rol vervuld in het geven van sturing aan het proces van herstel van de corporatie. Zijn benoeming is hiervan het logisch gevolg.

De Raad van Bestuur is nu compleet. De huidige bestuursleden en de Raad van Commissarissen zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. Hester van Buren en René Grotendorst zullen half mei aan de slag gaan bij Woningstichting Rochdale. Gerard Erents zal als interim-bestuurder per 1 juni terugtreden.


-o-o-