Gemeente Zevenaar


25-02-2010: Streekverwijzingsborden voor de Liemers

De gemeenten Westervoort, Duiven en Zevenaar gaan streekverwijzingsborden zetten op een aantal belangrijke punten in de regio de Liemers.

Streekpromotie
De gemeenten in de Liemers zetten zich positief in om de kwaliteit van het Liemerse landschap te behouden. Dit komt tot uiting in het versterken van de toeristisch-recreatieve kansen die het gebied heeft. Onlosmakelijk hiermee verbonden is het verbeteren van het imago en het promoten van het gebied. Streekpromotie is van essentieel belang. In de geschiedenisboeken werd al over De Liemers gesproken, maar wij hebben ervaren dat nog zeer veel Nederlanders niet weten waar De Liemers ligt, laat staan wat de Liemers hen te bieden heeft.

Ruim een jaar geleden is de wens voor het plaatsen van borden onderwerp van gesprek geweest tussen de Liemerse gemeenten. Daarvoor hebben zij een verzoek bij Rijkswaterstaat ingediend om borden langs de snelweg te mogen plaatsen. Helaas heeft Rws laten weten daar niet aan mee te willen werken.

Lokale wegen
Omdat de gemeenten Westervoort, Duiven en Zevenaar de promotie van De Liemers erg belangrijk vinden gaan zij over tot het plaatsen van streekverwijzigsborden op gemeentelijke grond. Deze komen op de belangrijkste punten waar mensen de Liemers binnen komen. Dat is bij de vier afritten van de snelweg A12, de brug bij Westervoort en de grensovergang bij Elten. De veerpontjes bij Lathum en Loo worden ook voorzien van borden.

Inwoners kunnen mee denken
De wethouders recreatie en toerisme van de drie gemeenten vragen aan de Liemerse inwoners mee te denken over de tekening die op het bord moet komen te staan. Een jury van âLiemersâ kenners zal de ingekomen reacties beoordelen. De inwoner die het meest herkenbare plaatje voor de Liemers verzint wordt beloond met een overnachting voor twee personen in het Van der Valk Hotel in Duiven waar vandaan u een geweldig uitzicht over de regio de Liemers heeft! Ideeën kunnen onder vermelding van naam en adres worden gezonden aan: m.kummer@zevenaar.nl Sluitingsdatum is zondag 28 maart.