Ministerie van Economische Zaken

Alle regelingen ondernemingsfinanciering op een rij

25 februari 2010 | nieuwsbericht | Kredietcrisis

Het ministerie van Economische Zaken heeft sinds het begin van de economische crisis een aantal regelingen geĂŻntroduceerd waarmee het voor ondernemers gemakkelijker wordt om geld te lenen of meer krediet te krijgen bij een bank. Het gaat met name om regelingen waarbij de overheid borg staat voor een lening.

Enkele belangrijke zijn: Borgstelling MKB-kredieten (BMKB), Regeling Groeifaciliteit en Garantie Onderemingsfinanciering (GO).

Minister Van der Hoeven heeft zich vanaf het begin van de crisis sterk gemaakt voor betere kredietverlening door banken. De regelingen van Economische Zaken zijn van belang omdat ondernemers soms problemen ondervinden met de financiering van hun bedrijf. Er zijn verschillende regelingen die zich richten op specifieke doelgroepen.

Op antwoordvoorbedrijven.nl staat een overzicht van alle regelingen. Ook is heeft de website een toolkit die duidelijk maakt voor wie welke regeling geschikt is. Met de subsidiewijzer kan gezocht worden in alle subsidies voor ondernemers.

Meer informatie


* www.antwoordvoorbedrijven.nl