Ingezonden persbericht

LeasePlan selecteert BWise voor het verder professionaliseren van hun Operationeel risicomanagementproces

's-Hertogenbosch, 25 februari 2010 ­ BWise, leverancier van het gelijknamige Governance, Risk en Compliance management (GRC) platform, maakt vandaag bekend dat LeasePlan, een internationale financiële instelling met een focus op wagenparkbeheer, BWise heeft geselecteerd voor het integreren en optimaliseren van het operationele risicomanagementproces. Kwaliteitsbewaking, standaardisatie binnen de verschillende entiteiten en een efficiënter operationeel risicomanagementproces zijn de belangrijkste doelstellingen die LeasePlan met de implementatie van het BWise GRC-platform wil realiseren.

Kwaliteits- en efficiëntieverbeteringen
Net als andere bancaire instellingen heeft LeasePlan voor het voldoen aan Basel II al een operationeel risicomanagementprogramma ontwikkeld. Echter, LeasePlan wil nu een stap verder gaan door zowel de loss & incident database alsook het monitoren van de activiteiten en de risicobibliotheek binnen één systeem te integreren. Edwin de Jong, Senior Corporate Vice President of Risk Management bij LeasePlan, legt uit: "We hebben hoge verwachtingen ten aanzien van de kwaliteit- en efficiëntieverbeteringen die we met de implementatie van BWise willen realiseren."

Een GRC oplossing voor nu en in de toekomst
Door het gebruik van één geïntegreerd GRC-platform kan LeasePlan het operationeel risicomanagementproces binnen de dertig landen waarin zij actief is verder standaardiseren en optimaliseren. Op die manier ontstaat ook meer transparantie voor stakeholders. LeasePlan heeft BWise niet alleen gekozen vanwege de mogelijkheden op het gebied van operationeel risicomanagement, maar ook vanwege het feit dat BWise een bedrijfsbrede GRC-oplossing is. De Jong: "We hebben nu ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld in de toekomst andere GRC-initiatieven binnen het BWise-platform te integreren, zoals op het gebied van compliance en information security."

Gebruikmaken van huidige aanpak
Robert Pijselman, CEO van BWise: "We zijn trots dat we LeasePlan als klant mogen verwelkomen en we willen LeasePlan complimenteren met hun professionele en weloverwogen aanpak van operationeel risicomanagement. Door hun professionele visie op risk management en de aanpak van dit project, ben ik ervan overtuigd dat wij in staat zijn om vergaande kwaliteit- en efficiencyverbeteringen te realiseren met de implementatie van BWise." BWise heeft ervaring in het implementeren van GRC-oplossingen bij internationale financiële instituten zoals AEGON, Robeco en Health Alliance Plan.

###

Over BWise
BWise is een wereldwijde speler op het gebied van Governance, Risk en Compliance (GRC) software, gebaseerd op een sterk fundament vanuit business proces management. Sinds 1994 levert BWise haar klanten een geïntegreerde software oplossing om Corporate Governance, Enterprise & Operational Risk en Performance Management gestructureerd aan te pakken. Processen worden snel en efficiënt gedocumenteerd, risico's gesignaleerd en gezamenlijk met bijbehorende beheersmaatregelen gecommuniceerd via het web.

BWise draagt bij aan het effectief voldoen aan wet- en regelgeving zoals de Sarbanes-Oxley Act, Solvency II, Basel II en de Code Tabaksblat. Meer dan 300.000 gebruikers in meer dan 80 verschillende landen maken dagelijks gebruik van de BWise oplossing. Onder andere Aegon, TNT, Southern Company, Leapfrog, Crucell en Connexxion mogen wij tot onze klanten rekenen.

BWise heeft kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, de Verenigde Staten en India. Voor meer informatie, bezoek: http://www.bwise.nl.

Noot voor redacties