Ingezonden persbericht

Arminiusmanifest gepubliceerd; Rotterdam grijp je kansen!

Op 22 februari jl. heeft regionaal opleidingscentrum Zadkine het Arminiusmanifest gepubliceerd en aangeboden aan wethouder Karakus van Wonen en Ruimtelijke Ordening namens het Rotterdamse stadsbestuur en aan Ruben Mink, voorzitter van de jongerenafdeling van CDA namens de jongeren van Rotterdam.
Het Arminiusmanifest is een verzameling van concrete ideeën, voorstellen en plannen die zijn voortgekomen uit Het Jong Rotterdam Debat dat precies een week eerder plaatsvond in de Arminiuskerk.

De belangrijkste conclusie van het Jong Rotterdam Debat is dat Rotterdam kansen laat liggen op het gebied van studenten- en jongerenbeleid. Het Arminiusmanifest gaat hier op in en levert ideeën en doet voorstellen voor het creëren van een goed woon, werk en studieklimaat in Rotterdam. Het manifest legt hiermee een belangrijke basis voor nieuw beleid dat mbo vakmensen en hoogopgeleiden aan de stad moet binden. Daarmee blijven hun inzet en kennis voor Rotterdam behouden.

Het Arminiusmanifest biedt oplossingen voor vraagstukken die in Rotterdam hoge prioriteit hebben. Het biedt de kansen die Rotterdam kan grijpen. Doel van het manifest is om de voorstellen op de agenda van het nieuw te vormen college van B&W van Rotterdam te krijgen. Zadkine zal komende week het manifest persoonlijk aanbieden aan alle politieke partijen en verder verspreiden onder belanghebbenden in Rotterdam.