Indaver wint de elfde Plus Prijs

25/02/2010 18:30

Plus Uitzendkrachten

De winnaar van de Plus Prijs wordt deze avond bekendgemaakt tijdens het evenement. Daarom vragen wij u om vandaag geen contact op te nemen met de winnaar.

Indaver Willebroek is de winnaar van de elfde Plus Prijs, een initiatief van Plus Uitzendkrachten NV. De prijs beloont bedrijven voor hun bijzondere inspanningen om personen met een minder evidente toegang tot de arbeidsmarkt te werk te stellen.

De onafhankelijke jury, samengesteld uit specialisten uit verscheidene organisaties en sectoren, maakte een objectieve beoordeling op basis van volgende criteria: het innovatieve karakter van het initiatief, de economische leefbaarheid van het bedrijf, de meetbare resultaten, de continuïteit en de diversiteit en moeilijkheidsgraad van de doelgroep.

Indaver Willebroek

Indaver, opgericht in 1985 door de Vlaamse overheid en de chemische industrie, biedt kwalitatieve, duurzame en kostenefficiënte totaaloplossingen aan voor het afvalbeheer van industriële bedrijven en openbare besturen. Vandaag zijn 75% van de Indaver aandelen in handen van DELTA, de Vlaamse Milieuholding en een aantal industriële aandeelhouders bezitten 25% plus één aandeel.

De kernactiviteit van Indaver is het uitbaten van complexe verwerkingsinstallaties voor gevaarlijk en niet-gevaarlijk afval, met een duidelijke focus op de recuperatie van materialen en energie.

Indaver is sterk verankerd in België, met hoofdkantoor in Mechelen en sites in Antwerpen, Beveren, Grimbergen en Willebroek.

De site van Willebroek behandelt selectief ingezamelde niet-gevaarlijke afvalstoffen met het oog op recyclage en nuttige toepassingen, waaronder PMD, rubberbanden, hout, groen, plastics, papier en karton en glas. Op deze locatie worden ook grofvuil en huishoudelijke afvalstoffen van de omliggende gemeenten opgeslagen. Indaver staat in voor een efficiënt transport naar de verwerkingsinstallaties.

Indaver, toonaangevend in duurzaam afvalbeheer, hanteert speerpunttechnologie als het gaat om waste to energy.

De jury bekroont Indaver Willebroek om volgende redenen:

- Indaver Willebroek maakte effectief werk van een verregaand en efficiënt diversiteitbeleid.

- Het management vertrekt steeds vanuit de kernwaarden van de organisatie, namelijk met oog voor mens, veiligheid en milieu, wederzijds vertrouwen, open in woord en daad, gericht op resultaat, met aandacht voor continue verbetering,

- Alle relevante stakeholders worden steeds betrokken bij de besluitvoering op diverse domeinen.

- Binnen het volledige personeelsbeleid hebben empowerment, training en opleiding, teambuilding en competentiemanagement een vaste plaats. Het bedrijf wordt hiervoor beloond door een bijzonder laag absenteïsme, namelijk 2.3%, en een enorm hoge betrokkenheid en fierheid van de medewerkers.

De jury vindt Indaver niet alleen toonaangevend in duurzaam afvalbeheer maar vooral in duurzaam personeelsbeleid.

Foto's van de uitreiking kunnen opgevraagd worden vanaf vrijdag, 26 februari '10 via sophie.beke@plusuitzendkrachten.be.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel