D66

donderdag 25 februari 2010

EP wil debat over ACTA

Sophie in ´t Veld heeft stevig aangedrongen op een debat in het EP na de onthulling van nieuwe, Nederlandse documenten over ACTA.

achterkamertjes

De onderhandelingen over het omstreden Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA) worden in de achterkamertjes gevoerd en In ´t Veld eist openheid. Om iets te kunnen beslissen moeten we beschikken over alle relevante elementen, zei ze al eerder in een interview met Webwereld.

illegaal downloaden

Het ACTA verdrag moet een einde maken aan piraterij op intellectueel eigendom. In ´t Veld maakt zich ondermeer zorgen over plannen over het doorzoeken van computers en mobieltjes aan de grens zonder concrete verdenking. Ook het idee voor een three strikes-beleid zint haar niet. Met zo´n regeling lopen internetgebruikers die drie keer zijn betrapt op het illegaal downloaden de kans om als straf automatisch van internet te worden afgesneden.

druk

Het Europees Parlement heeft het laatste woord. "Probleem is dan wel dat we alleen nog Ja of Nee mogen zeggen. Dat gebeurt dan onder enorme druk net als bij SWIFT", zegt In 't Veld tegen Webwereld.

Lees het artikel:

Site van Webwereld