Gemeente Berkelland


Melanie Leusink wint fotowedstrijd

V.l.n.r. Sharon Brummelhuis (derde prijs) en Melanie Leusink (eerste prijs). Wim Smit, de winnaar van de tweede prijs, ontving vanwege vakantie, zijn prijs al eerder.

Burgemeester Hein Bloemen heeft op maandag 15 februari de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de fotowedstrijd `Mensen in Berkelland'. Melanie Leusink uit Beltrum maakte de winnende foto. De tweede prijs was voor Wim Smit uit Neede. Sharon Brummelhuis uit Neede sleepte de derde prijs in de wacht.

Burgemeester Hein Bloemen heeft op maandag 15 februari de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de fotowedstrijd `Mensen in Berkelland'. Melanie Leusink uit Beltrum maakte de winnende foto. De tweede prijs was voor Wim Smit uit Neede. Sharon Brummelhuis uit Neede sleepte de derde prijs in de wacht.

Prijswinnaars

De winnares van de fotowedstrijd Melanie Leusink fotografeerde haar dochter bij de vistrap in de Slinge bij Borculo. Een echte Berkellandse plek met Berkellandse mensen.

De Needse Wim Smit legde de winterpret rond Woudy op de Needse berg vast. Sharon Brummelhuis richtte haar camera op haar drieënhalf jarig dochtertje dat bloemetje plukte met de op achtergrond Huize de Kamp. De prijswinnaars kregen een VVV-bon van respectievelijk tweehonderd, honderd en vijftig euro. Ook waren er bloemen en als geschenk het fotoboek van Berkelland.

Gemeentegids

De fotowedstrijd is speciaal uitgeschreven voor foto's in de gemeentegids 2010, maar ook om te gebruiken voor andere publicaties van de gemeente zoals BerkelBericht en website. De twintig door de jury gekozen foto's komen allemaal in de gemeentegids 2010 met vermelding van de naam van de maker. De foto van Melanie Leusink met dochter Britt bij het kabbelende water van de Slinge komt zelfs op het omslag van de gids.

Inzenders bedankt!

Op de oproep om foto's in te sturen voor de wedstrijd hebben deze keer maar liefst 41 personen gereageerd. De jongste inzender was 21 jaar en de oudste 82 jaar. Met elkaar stuurden ze 91 foto's in. Stuk voor stuk prachtige plaatjes van zeer goede kwaliteit. De gemeente is blij en verrast door dit grote aantal inzendingen. Ook de foto's die niet in de prijzen zijn gevallen, worden wellicht voor andere gemeentelijke publicaties gebruikt. Alle inzenders zijn per brief hartelijk bedankt voor hun inzending en op de hoogte gebracht van de uitslag van de wedstrijd.

Jury

De gemeentelijke jury, bestaande uit Latifa Zinad, Han Boer en burgemeester Hein Bloemen had een hele klus aan het selecteren van de twintig mooiste foto's. De foto's moesten in elk geval voldoen aan het criterium `Mensen in Berkelland'. Bij sommige foto's leverde het nog enige discussie op, maar over de winnende foto was de jury het helemaal met elkaar eens.

Tentoonstelling in Gemeentewinkel

De twintig beste foto's zijn nu al in een kleine tentoonstelling tot eind april te zien in de Gemeentewinkel aan de Marktstraat 1 in Borculo.


1e prijs fotowedstrijd.jpg


1^e prijs Melanie Leusink, Beltrum

Britt wijst naar het water in de Slinge in Borculo

3e prijs fotowedstrijd.JPG


2e prijs Wim Smit, Neede

Winterpret op de Needse Berg


3e prijs foto wedstrijd.JPG

3^e prijs Sharon Brummelhuis, Neede.

Dochtertje van drieënhalf jaar plukt bloemetjes, op de achtergrond Huize de Kamp in Neede.