Politie Zeeland

Politieberichten Zeeland 25 februari 2010

O-336-2010 Diefstal bestelauto, Goes
Tussen maandagmiddag 13.00 uur en donderdagochtend 08.30 uur is een bestelauto, die geparkeerd stond op een bedrijfsterrein aan de Scottweg in Goes, weggenomen.
Het betreft een witte Mercedes-Benz, type Sprinter (kenteken onbekend) met een waarde van tienduizenden euro's.

O-337-2010 Diefstal elektriciteitskabel, Rilland
Tussen woensdagmiddag 17.15 uur en donderdagochtend 06.15 uur zijn, vanaf een bouwterrein aan de Grensweg in Rilland, enkele honderden meters elektriciteitskabel weggenomen.
De waarde van de kabels is onbekend.

Z-338-2010 Diefstal uit bedrijfspand, Terneuzen
Tussen woensdagmiddag 17.30 uur en donderdagochtend 07.45 uur is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Polenweg in Terneuzen.
Uit het pand is fotoapparatuur met onbekende waarde weggenomen. Er is een ruit vernield; het totale schadebedrag is onbekend.

Z-339-2010 Diefstal uit bedrijfspand, Terneuzen
Tussen woensdagavond 18.00 uur en donderdagochtend 07.00 uur is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Anna Bijnsstraat in Terneuzen.
Uit het pand zijn een onbekend geldbedrag en computerapparatuur met onbekende waarde weggenomen. Er is een ruit vernield; het totale schadebedrag is onbekend.

W-340-2010 Overval man opgelost
In november 2008, vond er een overval plaats op een oudere man in zijn woning aan de Dongestraat te Oost-Souburg. De man werd door een drietal mannen overmeesterd.
Onder bedreiging met geweld en een vuurwapen, werden er, nadat zijn woning was doorzocht, geld en sieraden weggenomen door de daders. De man raakte bij de overval licht gewond.
Deze overval is onlangs door het overvallenteam van de politie Zeeland opgelost. De drie daders variërend in de leeftijd van 20 tot 26 jaar, zijn aangehouden en zitten nog vast.
Eerder verzonden persbericht:
Souburger in eigen woning overvallen
In zijn woning aan de Dongestraat is zondagavond een 64-jarige man overvallen.
De man was alleen in zijn woning en zat televisie te kijken toen rond 19.20 uur werd aangebeld. Bij het openen van de voordeur, werd hij meteen overmeesterd door een drietal personen die vervolgens zijn woning binnendrongen.
Onder bedreiging van geweld, waarbij gebruik werd gemaakt van een wapen, werd zijn woning doorzocht. Uit de woning werden diverse goederen weggenomen waaronder sieraden en een nog onbekend geldbedrag.
Na de overval zijn de daders weggevlucht in onbekende richting. Het slachtoffer, die tijdens de overval lichte verwondingen opliep, zag kans een buurman te alarmeren waarna de politie werd gebeld. Door de politie is ter plaatse uitgebreid technisch sporenonderzoek gedaan.