Sportfondsen Nederland NV

Zwembad Dôbe voldoet aan eisen

Op 5 en 6 januari 2010 is NV Sportfondsenbad Terschelling, zwemparadijs de Dôbe op West, getoetst en gekeurd voor het keurmerk Veilig en Schoon. De toetsing is uitgevoerd door Lloyds Quality Register Group. De toetsing is glansrijk doorstaan en het zwembad voldoet daarmee aan de normen en criteria van het keurmerk.

Alle zwembaden, inclusief camping en hotelbaden, in Nederland dienen te voldoen aan gestelde wet- en regelgeving. De consument stelt steeds hogere eisen aan de service en voorzieningen die zwembaden te bieden hebben. Met het keurmerk Veilig en Schoon geeft de zwembadbranche gehoor aan wensen en eisen die allereerst klanten, maar ook eigenaren, zwembadmanagement en overheden stellen aan zwembaden. Het realiseren van structurele kwaliteitsverbetering op deze wijze onderscheidt zwembaden. Het Keurmerk Veilig & Schoon, uitgegeven door Stichting Zwembadkeur®, leidt tot versterking van de belangrijke maatschappelijke functie van zwembaden.

De Dôbe is het eerste zwembad van de Waddeneilanden dat voldoet aan de eisen en het zevende zwembad naast de zwembaden van Dokkum, Drachten, Sneek, Kollum, Franeker en Harlingen in de provincie Friesland. Totaal zijn er 37 openbare zwembaden in de provincie Friesland. Landelijk zijn er 1600 zwembaden waarvan ruim 900 openbare zwembaden, waarvan 190 voldoen aan het keurmerk. Het keurmerk wordt donderdagmiddag 25 februari uitgereikt.