Ingezonden persbericht


NIEUW PROGRAMMA CNN: EARTH'S FRONTIERS

Op zoek naar de nieuwste toepassingen op het terrein van duurzaamheid

Earth's Frontiers is een nieuw maandelijks CNN programma dat een brug slaat tussen toekomstverwachtingen en de realiteit van het beheren van de natuurlijke bronnen op onze planeet.

In het eerste programma staan wind, water en zon centraal en de nieuwste technieken die bij deze duurzame energiebronnen toepasbaar zijn; zoals in Denemarken bijvoorbeeld, pionier op het gebied van windenergie, waar meer dan 19 procent van de elektriciteit wordt opgewekt door windmolens. Deense bedrijven bezitten 33% van de wereldwijde markt voor windenergie.

Earth's Frontiers bezoekt ook Ocean Power Technologies en haar project om golven te gebruiken voor energieopwekking ten behoeve van het Marine Corps dat gelegerd is op het eiland Oahu op Hawaï.

Daarnaast brengt het programma een bezoek aan Spanje, een van 's werelds belangrijkste markten voor zonne-energie. Spanje, waar de overheid flink investeert in zonne-energie, herbergt 's werelds grootste zonne-energie toren, de PS20, ontworpen om gebruik te maken van schaalvoordelen bij de opwekking van zonne-energie.

Micropower

Het programma besteedt ook aandacht aan een andere invalshoek, die van de zogenaamde micro-power, waarbij ieder gebouw zelfvoorzienend is; voorstanders zeggen dat zelfs in landen met bewolkt weer als Engeland deze toepassingen mogelijk zijn.

Earth's Frontiers duurt een half uur en wordt uitgezonden op:

Donderdag 25 februari om 14.30 uur en 18.30 uur

Zaterdag 27 februari om 9.30 uur, 19.30 uur en 22.00 uur

Zondag 28 februari om 9.30 uur en 17.00 uur

CNN

CNN International is de wereldwijde 24-uurs nieuwszender die naast internationaal en Europees nieuws ook uitgebreid bericht over het zakenleven, lifestyle, sport en entertainment. CNN biedt het nieuws aan via televisie, satelliet, internet en mobiele telefoons/handhelds. CNN is beschikbaar op alle continenten in 200 landen en in zeven verschillende talen.


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht