NOC*NSF


Arnhem, 23 februari 2010

Vertrek Nederlands Paralympisch Team Vancouver

ARNHEM - Het Nederlands Paralympisch Team Vancouver vertrekt donderdagochtend 25 februari vanaf Schiphol naar de Verenigde Staten, voor de laatste voorbereidingen op de Paralympische Winterspelen.

Het team, met zitskiër Kees-Jan van der Klooster, bondscoach Falco Teitsma, assistent-coach en materiaalman, reist donderdag af naar Aspen, om daar deel te nemen aan de laatste World Cup-wedstrijd van het seizoen. Op zaterdag 6 maart reist het team door naar Whistler, waar het onderdeel alpineskiën van de Paralympische Winterspelen wordt afgewerkt.

De leden van het team zijn komende donderdagochtend rond 07.00 uur op Schiphol. André Cats, Chef de Mission van het Nederlands Paralympisch Team, is aanwezig om ze uit te zwaaien. Hij reist op donderdag 4 maart via Vancouver naar Whistler.

Paralympische Spelen in Vancouver
De Paralympische Winterspelen in Vancouver duren van 12 tot en met 21 maart. In Canada zal alleen zitskiër Kees-Jan van der Klooster Nederland vertegenwoordigen. Hij neemt deel aan de onderdelen afdaling, Super-G en reuzenslalom. Aan de vorige Winterspelen, die in 2006 plaatsvonden in Turijn, deden geen Nederlanders mee.

Meer informatie over de Paralympische Spelen in Vancouver is te vinden op www.paralympisch.nl.
-----------------------