Ingezonden persbericht


Werkgelegenheid centraal bij bezoeken landelijke politici op 25 en 27 februari

Landelijke PvdA-politici voeren campagne in Haarlem

De laatste campagneweek is begonnen. Donderdag 25 februari en zaterdag 27 februari komen landelijke PvdA-politici de PvdA Haarlem ondersteunen bij de campagne. Donderdag 25 februari bezoeken de Tweede Kamerleden Mei Li Vos en Margot Kraneveldt Haarlem, zaterdag 27 februari is PvdA-fractievoorzitter Mariëtte Hamer te gast in winkelcentrum Schalkwijk. Zij zullen aandacht vragen voor het belangrijkste verkiezingsthema van de PvdA Haarlem: werkgelegenheid.

25 februari: Mei Li Vos en Margot Kraneveldt

Donderdag 25 februari staat voor de PvdA volledig in het teken van werk en de toekomst van Nederland. De Tweede Kamerfractie van de PvdA gaat massaal het land in. Samen met lokale PvdA'ers bezoeken zij bedrijven en instellingen die net als de Tweede Kamerleden zelf de strijd aanbinden om jong en oud aan het werk te krijgen en houden, en om mensen te laten werken onder goede arbeidsomstandigheden. Op zoek naar onzinnige belemmeringen en werkende oplossingen om werkloosheid te bestrijden. De lokale ervaringen worden 's avonds verzameld in Amsterdam, tijdens een landelijke campagnebijeenkomst.

In Haarlem komen de Kamerleden Mei Li Vos en Margot Kraneveldt op bezoek. De PvdA Haarlem heeft in de afgelopen weken aandacht gevraagd voor ondernemerschap in tijden van crisis. De Kamerleden zullen in gesprek gaan met een aantal ondernemers, waaronder Frank van Vaalen, een ondernemer die recentelijk zijn bedrijf ten onder zag gaan en die in de WSNP terechtkwam.

's Middags wordt een bezoek gebracht aan het project 'Paswerk in de wijk'. De opzet van dit initiatief is dat de medewerkers van Paswerk (Wsw-bedrijf, re-integratiebedrijf én leerwerkbedrijf) werkzaamheden verrichten in Haarlemse wijken. Het gaat daarbij om buurtbeheer, om hulp bij sociale activiteiten in de buurt en om het verrichten van werkzaamheden die op een andere manier bijdragen aan sociale samenhang en het verbeteren van de leefomgeving. Vrijwilligersorganisaties kunnen gebruik maken van de 'wijkers'. Het werk vindt plaats in de wijken waar de medewerkers van Paswerk zelf wonen. Zodoende snijdt het mes aan twee kanten. Immers: zij dragen zo ook rechtstreeks bij aan de verbetering van hun eigen wijk.

27 februari: Mariëtte Hamer

Zaterdag 27 december zal Fractievoorzitter Mariëtte Hamer Schalkwijk bezoeken. Zij zal daar de zeepkist beklimmen en spreken over het belang van werkgelegenheid en het in stand houden van publieke investeringen. Ook deelt zij rode rozen uit. PvdA Haarlem een lokaal plan voor werkgelegenheid en stageplaatsen aanbieden aan Hamer. Het bezoek van Mariëtte Hamer vindt plaats van 13.00 - 14.00 uur in Winkelcentrum Schalkwijk, aan de Rivieradreef, ter hoogte van de Nice Passage.

*** EINDE PERSBERICHT