Ingezonden persbericht


Persbericht, 25 februari 2010

'Feijenoorders Gaan Over Rozen'

Vanaf Valentijnsdag tot aan de verkiezingen 3 maart houdt de PvdA Feijenoord een unieke actie 'Feijenoorders Gaan Over Rozen'. De afgelopen dagen heeft de PvdA Feijenoord bewoners/ondernemers verrast met een pad aan rozenbladeren bij de voordeur. We zijn bijv. geweest bij tabakswinkelier Kraakman (Dreef), Theater Walhalla (Deliplein), Bejaardentehuis Maasveld (Maashaven), Ontwerpster Gre van Oosterbrugge (Noordereiland), etc. Stuk voor stuk mensen en voorzieningen die erg waardevol zijn voor Feijenoord, die we hebben willen verrassen/eren.

Zo zijn we ook geweest bij Toos Standaard (83 jaar). Toos woont al 40 jaar in Vreewijk, de laatste 6 jaren in 55+woningen Groeneveld. Toos is o.a. zeer actief als penningmeester en spreekstalmeester binnen het '4-mei Comite Vreewijk'. "Begonnen we 26 jaar geleden aan de jaarlijkse herdenking met 4 kransen en 6 mensen, tegenwoordig komen er meer dan 100 mensen en hebben we wel 14 kransen". Tevens is Toos vrijwilliger bij Laurens en maakt ze nog steeds zelf unieke Kaladula zalf van de Goudsbloem. "Ik hoop", zegt ze, "dat meerdere mensen zoals ik vrijwilliger worden om mensen te helpen." "En wat ik ook hoop, is dat burgemeester Aboutaleb de volgende keer bij ons bij de herdenking komt."

Toos reageerde geweldig enthousiast op de rozenbladeren bij haar voor de deur. "Wat was dat een verrassing! Ik dacht: ik heb een stille aanbidder!" "Wanneer hebben jullie dat dan gedaan?", vroeg ze de PvdA. Ze heeft direct erna de gehele flat ingelicht over de leuke actie.

Met de actie 'Feijenoorders Gaan Over Rozen' refereert de PvdA Feijenoord aan de film 'Coming to America' met Eddy Murphy. Daar lopen de koninginnen over rozen die door dienaars voor de voeten worden gestrooid. De 'dienaars' van de PvdA Feijenoord doen dat nu voor hun Feijenoorders. __________

Noot voor de redactie,