Wessanen NV

Persbericht ­ Resultaten vierde kwartaal 2009 25 februari 2010

Wessanen 2009: een jaar van heroriëntatie

Belangrijkste ontwikkelingen Q4 2009

· Desinvestering Tree of Life, Inc. voltooid in januari 2010; transactieprijs USD 190 miljoen.
· Desinvestering van drie kleinere, niet tot de kernactiviteiten behorende bedrijven, in lijn met de gekozen strategische richting.

· Omzet uit voortgezette bedrijfsactiviteiten met 4,9% gedaald naar EUR 169 miljoen (autonome daling van 2,9%).
· Daling van de autonome omzetgroei van Wessanen Europe met 0,7% (groei in Frankrijk, overige markten zwak).
· Bedrijfsresultaat (EBIT) EUR 43,7 miljoen negatief, voornamelijk door bijzondere waardeverminderingen en eenmalige posten; onderliggend bedrijfsresultaat EUR 0,5 miljoen negatief.
· Nettoresultaat EUR 112 miljoen negatief, voornamelijk door bijzondere waardeverminderingen van (im)materiële activa en latente belastingvorderingen en een boekverlies op desinvestering. Belangrijkste ontwikkelingen 2009

· 2009 was een jaar van grote verandering en transformatie, met als doel heroriëntatie van het concern.
· Grote en belangrijke stappen zijn gezet (strategie, desinvesteringen, organisatie, management) teneinde de focus te verleggen naar biologische markten in Europa.
· De zoektocht naar een nieuwe CEO is geslaagd: Piet Hein Merckens start per 1 april 2010 bij Wessanen en zal per
1 juni 2010 de functie van CEO op zich nemen.
· Omzet uit voortgezette bedrijfsactiviteiten EUR 703 miljoen, een autonome daling van 2,9%. Geconsolideerde kerncijfers vierde kwartaal 2009
Q4 2009 Q4 2008 wijziging (%) x EUR miljoen, tenzij anders vermeld FY 2009 FY 2008 wijziging (%) 168,9 177,6 (4,9)% Netto-omzet1 702,5 725,4 (3,2)% (2,9)% Autonome omzetontwikkeling1, 2 (2,9)% 3,4 3,3 3,0% EBITDA 14,4 49,6 (71,0)% (43,7) 0,0 - Bedrijfsresultaat (EBIT)1 (44,4) 37,1 - (25,9)% 0,0% EBIT-marge (als % van de omzet)1 (6,3)% 5,1% (43,8) 6,4 - Resultaat beëindigde bedrijfsactiviteiten, na aftrek van (88,3) 10,4 - winstbelasting (111,7) 3,4 - Nettoresultaat ³ (219,7) 29,4 - 7,9 27,0 (71%) Nettokasstroom operationele activiteiten (Wessanen totaal) 64,5 31,9 102% (1,65) 0,05 - Winst per aandeel (in euro's) (Wessanen totaal) (3,25) 0,44 - 67,616 67,588 Gemiddeld aantal uitstaande aandelen (x 1.000 aandelen) 67,609 67,585


1 Uit voortgezette bedrijfsactiviteiten

2 Inclusief correcties voor valuta-effecten, acquisities en handelsdagen (index Q4-08 / FY-08: 100%) ³ Toekomend aan aandeelhouders van Wessanen





Toelichting CEO
CEO Frans Koffrie van Wessanen gaf de volgende toelichting: "2009 was voor Wessanen een jaar van grote verandering en transformatie. Het managementteam formuleerde een nieuwe strategische richting voor het Concern aangezien er duidelijk synergie ontbrak tussen onze verschillende activiteiten. Het belangrijkste doel was een nieuwe focus aan te brengen. Na een grondige strategische heroverweging hebben wij besloten de focus te verleggen naar de biologische voedingsmarkten in Europa. Daarnaast gaan wij door met de verdere ontwikkeling van Frozen Foods.

Dientengevolge hebben wij in de afgelopen vier maanden de helft van de groepsomzet afgestoten, inclusief het Noord-Amerikaanse distributiebedrijf Tree of Life eind januari 2010 en drie kleinere bedrijven in het vierde kwartaal van 2009.

In het vierde kwartaal ondervond het supermarktkanaal nog steeds hinder van de recessie. De resultaten van Wessanen Europe gaven een gemengd beeld te zien, waarbij alleen Frankrijk een hogere omzet rapporteerde. Het bedrijfsresultaat werd nadelig beïnvloed door een lagere brutomarge en hogere marketinguitgaven. Frozen Foods zag de omzet stijgen en wist het bedrijfsresultaat te verbeteren ondanks gestegen marketinguitgaven. Ondanks een operationeel verlies lag de omzet van ABC boven onze verwachtingen.

Voor het komende jaar verwachten we dat de economische omstandigheden uitdagend blijven met oplopende werkloosheid en lage niveaus van consumentenvertrouwen, hetgeen de groei in onze markten kan beïnvloeden.

Onze prioriteiten voor 2010 ­ een jaar van investeren ­ zijn duidelijk. Wij versterken onze kernactiviteiten door onze inkoopfuncties te centraliseren, onze merken te harmoniseren en ondersteunen, en door te investeren in IT en procesverbeteringen. Vanaf 2011 streven wij ernaar de gezonde vooruitzichten voor de markten voor biologische voedingsproducten optimaal te benutten en een groei te realiseren die tenminste in lijn ligt met de markt.

Het is onze stellige overtuiging dat Wessanen door de grote veranderingen en de transformatie die we in 2009 tot stand hebben gebracht, in een goede uitgangspositie verkeert om zich te ontwikkelen tot een vooraanstaande, succesvolle speler in de Europese markt voor biologische voedingsproducten. Wij zijn bijzonder verheugd over de komst per 1 april van Piet Hein Merckens bij Wessanen, omdat hij de juiste persoon is om leiding te geven aan Wessanen en het streven van het Concern om uit te groeien tot de Europese koploper op het gebied van biologische voedingsproducten."

Strategische update
De Europese markt voor biologische voedingsproducten is een aantrekkelijke markt met belangrijk groeipotentieel. De vraag van consumenten naar biologische voedingsproducten is in de afgelopen tien jaar constant gestegen, hoewel de consumptie per hoofd van de bevolking nog steeds laag is. De meeste
2





consumenten zijn zich tegenwoordig bewust van het belang van biologische voeding en duurzame productiemethoden, en ervaren biologische voeding als een aantrekkelijke keuzemogelijkheid.

In 2009 was de gecombineerde marktomvang van de top 10 van Europese landen circa EUR 16 miljard. De historische groei schommelt rond 10%, maar in 2009 kwam de groei in Europa slechts uit op een geschatte 0-5% als gevolg van de recessie. Sterke, onderliggende trends zoals de groeiende belangstelling van de doorsnee consument en de pure en rijke smaak van biologische voedingsproducten zullen naar verwachting leiden tot aanhoudende groei.

Wessanen streeft ernaar uit te groeien tot de koploper op het gebied van biologische voeding in een select aantal Europese landen. De strategische focus ligt op vier geïdentificeerde groeipijlers teneinde de ruimschoots aanwezige kansen in het supermarktkanaal en natuurvoedingswinkels ten volle te benutten. De aandacht zal ten eerste uitgaan naar het verwerven van een prominente positie in de speciale, biologische schappen. Wij streven er ook naar om onze distributiepositie in de markt voor natuurvoedingswinkels te versterken. Daarnaast willen wij toonaangevende, zogenaamde `single-category' biologische merken aanbieden in de gewone schappen in een select aantal categorieën en landen. Tot slot zal de focus liggen op het ontwikkelen, verwerven en exploiteren van toonaangevende, biologische merken, hetzij categoriespecifiek hetzij categorieoverstijgend. Door maximaal in te zetten op deze groeipijlers beogen wij de gezaghebbende autoriteit op het gebied van biologische voeding te worden voor al onze stakeholders, onder wie consumenten, handelspartners en leveranciers.

Om van deze groeipijlers een succes te maken, wordt momenteel een nieuw operationeel model geïmplementeerd bij Wessanen Europe. Wij beschikken thans over vier op consumentvoordelen gerichte platforms die bepalend zijn voor de harmonisatie van merken, voor centrale inkoop en het opzetten van een `Organic Expertise Centre'. Om effectief en succesvol leiding te geven aan Wessanen Europe, is de managementstructuur aangepast en de Executive Management Group in het leven geroepen.

Met ons financiële beleid streven wij naar een nettoschuld die structureel lager ligt dan 2,5 keer EBITDA, waardoor wij in het geval van acquisities voldoende financiële armslag hebben. Afwegingen voor het doen van acquisities zijn schaalvergroting en uitbreiding in de landen waar we momenteel al actief zijn. Acquisities moeten meteen bijdragen aan de winst per aandeel en dienen vanaf het tweede jaar een waardeverhogend effect te hebben.

Na de verkoop van Tree of Life, Inc. en in het licht van het economisch klimaat zal het Concern mogelijk versterking van de balans overwegen om financiële armslag te creëren voor de uitvoering van haar strategische en operationele plannen. Mogelijk zullen wij marktkansen benutten die in lijn zijn met deze doelstelling.

3





Prioriteiten 2010

· Wessanen Europe: versterking van de kernactiviteiten via centrale inkoop en hogere marketing- en IT- uitgaven

· Frozen Foods: revitalisering van het merk Beckers en onverminderde aandacht voor de productiekosten

· ABC: afronding van het BPR-proces (Business Process Redesign) en de kostenverlagende initiatieven, met de intentie het bedrijf in 2011 af te stoten
· PANOS Brands zal naar verwachting in de loop van 2010 worden afgestoten

Financieel overzicht
De omzet uit voortgezette bedrijfsactiviteiten daalde in het vierde kwartaal met 4,9%, inclusief een negatief valuta-effect van 2,1%. De autonome groei bedroeg (2,9)% aangezien lagere volumes slechts ten dele konden worden gecompenseerd door positieve prijseffecten. De autonome omzet van Wessanen Europe daalde met 0,7%, die van Frozen Foods steeg met 0,6%. ABC rapporteerde over het seizoensmatig zwakke vierde kwartaal een lagere omzet.

Het bedrijfsresultaat was EUR 43,7 miljoen negatief en werd nadelig beïnvloed door bijzondere waardeverminderingen van EUR 36,1 miljoen en overige eenmalige posten van EUR 7,1 miljoen negatief. Het merendeel van de bijzondere waardeverminderingen (EUR 28,0 miljoen) bij Wessanen Europe was toe te schrijven aan de Benelux, waar de jaarlijkse impairment test werd toegepast op een meer granulaire segmentering, en weerspiegelt een herziene groeiprojectie als gevolg van de recessie. De bijzondere waardevermindering bij ABC was het gevolg van de jaarlijkse impairment test.

Het onderliggende bedrijfsresultaat, exclusief eenmalige posten, was min of meer gelijk aan het voorgaande jaar dankzij verbeteringen bij ABC en Frozen Foods, die werden geneutraliseerd door de lagere winstgevendheid van Wessanen Europe.

Eenmalige posten op EBIT-niveau (bedrijfsresultaat), x EUR miljoen Q4 2009 Q4 2008 FY 2009 FY 2008 Bijzonderewaardeverminderingen (36,1) (0,7) (46,1) (1,3)
- Wessanen Europe (28,0) (0,3) (28,0) (0,3)
-FrozenFoods (0,8) (0,4) (0,8) (1,0)
-ABC (7,3) - (17,3) - Herstructurering / ontslagvergoedingen / overig (7,1) 0,7 (11,4) 1,7
- Wessanen Europe (1,5) - (3,2) 1,0
- Frozen Foods (0,4) - (0,8) -
-ABC (2,4) 0,7 (2,4) 0,7
-Niet-gealloceerd (2,8) - (5,0) -

De winstbelasting bedroeg EUR 21,4 miljoen, voornamelijk door een afschrijving van EUR 25,4 miljoen in Nederland en de VS. Het verschil met het gewogen gemiddelde, wettelijk voorgeschreven belastingtarief
4





van 32% is hoofdzakelijk toe te schrijven aan verantwoorde bijzondere waardeverminderingen van goodwill, die fiscaal niet aftrekbaar zijn.

Het resultaat uit beëindigde bedrijfsactiviteiten, na aftrek van belasting, bedroeg EUR 43,8 miljoen negatief, voornamelijk door bijzondere waardeverminderingen in verband met de desinvestering van Tree of Life, Inc.

Het nettoresultaat kwam uit op EUR 111,7 miljoen negatief, mede als gevolg van het operationele verlies, bijzondere waardeverminderingen van latente belastingvorderingen in Nederland en de VS en het nettoverlies uit beëindigde bedrijfsactiviteiten.

Het werkkapitaal van de voortgezette bedrijfsactiviteiten per einde jaar bedroeg EUR 19,4 miljoen, oftewel 2,5% van de omzet (FY 2008: EUR 48,9 miljoen of 7,4% van de omzet). In de loop van het vierde kwartaal daalde het werkkapitaal van voortgezette bedrijfsactiviteiten met EUR 11,7 miljoen (exclusief wisselkoerseffecten en herclassificaties), voornamelijk door een afname van voorraden bij ABC en lagere handelsdebiteuren bij zowel ABC als Wessanen Europe.

De kasstroom uit operationele activiteiten (voortgezette bedrijfsactiviteiten) kwam per saldo uit op EUR 3,3 miljoen in het vierde kwartaal, voornamelijk als gevolg van het kasverlies uit resultaat en een vermindering van het werkkapitaal met EUR 11,7 miljoen. Dit is inclusief afgedragen winstbelasting (EUR 3,3 miljoen) en betaalde rente (EUR 3,7 miljoen). De kasstroom uit operationele activiteiten van Wessanen in totaal bedroeg EUR 7,9 miljoen.

De nettoschuld van de Groep nam af tot EUR 175,0 miljoen per ultimo 2009 (Q3 2009: EUR 179,0 miljoen; Q4 2008: EUR 214,6 miljoen). USD 190 miljoen was de opbrengst voor de verkoop van Tree of Life, Inc. eind januari 2010; dit bedrag is gebruikt voor het delgen van kosten in verband met deze transactie, voor het afwikkelen van factoring en voor het aflossen van circa EUR 110 miljoen aan leningen in het kader van de kredietfaciliteit.

Tengevolge van de afronding van de verkoop van Tree of Life, Inc. in januari 2010 kwam de `nettoschuld/EBITDAE'-ratio uit op 4,3x per 31 december. Aangezien dit de convenantafspraak van 4,0x van onze belangrijkste kredietfaciliteit overtrof, is begin 2010 een `waiver' aangevraagd en verkregen van het bankensyndicaat.

Het dividendbeleid van Wessanen gaat uit van een dividenduitkering van 35-45% van het nettoresultaat (exclusief belangrijke eenmalige effecten). Aangezien het nettoresultaat van Wessanen, exclusief eenmalige posten zoals het verantwoorde verlies op beëindigde bedrijfsactiviteiten, bijzondere waardeverminderingen van activa en afboekingen van latente belastingvorderingen, negatief was over 2009, hebben wij besloten om de Algemene Vergadering van Aandelhouders voor te stellen geen dividend vast te stellen voor 2009.


5





Een per saldo cumulatief en tijdelijk in het eigen vermogen verwerkt wisselkoersverlies van circa EUR 10 miljoen per 31 december 2009 in verband met de desinvestering van Tree of Life wordt in het eerste kwartaal van 2010 gerapporteerd onder netto financieringskosten.

Voor 2010 verwachten wij een effectieve belastingdruk van 30-35%. De investeringen zullen uitkomen op ongeveer het niveau van de afschrijvingen en amortisatie ten bedrage van EUR 15 miljoen. Een renteswap in verband met in US dollar luidende financiering ten bedrage van circa EUR 6 miljoen negatief dient nog te worden afgewikkeld.

Het eerste kwartaal zal een stijging van het werkkapitaal te zien geven als gevolg van een seizoensgebonden toename, hoofdzakelijk bij ABC. Wij verwachten onze nettoschuld later in het jaar geleidelijk te kunnen verlagen.

Q4 2009, x EUR miljoen Wessanen Frozen ABC Niet- Wessanen Europe Foods gealloceerd Bedrijfsresultaat (24,0) (1,2) (14,2) (4,3) (43,7) Eenmalige posten (29,5) (1,2) (9,7) (2,8) (43,2) Bedrijfsresultaat (EBIT) exclusief eenmalige posten 5,5 0,0 (4,5) (1,5) (0,5) EBIT-marge (als % van de omzet) 4,4% 0,0% (34,1)% - (0,3)%

Wessanen Europe
Q4 2009 Q4 2008 wijziging (%) x EUR miljoen, tenzij anders vermeld FY 2009 FY 2008 wijziging (%) 124,0 125,9 (1,6)% Omzet 493,2 500,7 (1,5)% (0,7)% Autonome omzetontwikkeling (0,2)% 4,8 12,3 (61,3)% EBITDA 28,5 44,8 (36,3)% (24,0) 11,3 - Bedrijfsresultaat (EBIT) (2,7) 41,1 - (19,4)% 8,8% EBIT-marge (als % van de omzet) (0,5)% 8,2%

Het Europese supermarktkanaal bleef hinder ondervinden van de zwakke economische omstandigheden, waarbij retailers hun `private label'-aanbod uitbreidden ten koste van leveranciers van merkproducten. Natuurvoedingswinkels deden het beter met uitzondeirng van het VK, waar supermarkten groei realiseren ten koste van kleinere winkels.

De omzet bedroeg EUR 124,0 miljoen, een autonome daling van 0,7%. Hogere prijzen compenseerden deels de lagere volumes. Het valuta-effect was 0,5% negatief.

Het bedrijfsresultaat van EUR 24,0 miljoen negatief werd beïnvloed door bijzondere waardeverminderingen ten bedrage van EUR (28,0) miljoen en overige eenmalige posten ten bedrage van EUR 1,5 miljoen negatief. Het onderliggende bedrijfsresultaat was EUR 5,5 miljoen, EUR 6,1 miljoen minder dan vorig jaar als gevolg van gestegen marketinguitgaven en een lagere brutomarge. Circa de helft van de lagere brutomarge was toe te schrijven aan eenmalige posten zoals extra voorzieningen voor verouderde voorraad in het VK en Frankrijk.

6





In Frankrijk zwakte de groei van biologische producten in supermarkten af en was sprake van onverminderde concurrentie van private labels van grote supermarkten. Onze afzet in het supermarktkanaal daalde enigszins, maar ons grootste merk Bjorg gaf aanhoudende groei te zien dankzij innovaties zoals Baby Bjorg. Het natuurvoedingskanaal bleef groeien, evenals onze verkopen aan natuurvoedingswinkels. Hoewel de markt voor dieetproducten nog steeds krimpt, is er sprake van verbetering na de scherpe daling eerder dit jaar. De omzet van dieetmerk Gayelord Hauser bleef achter bij die van vorig jaar. Begin januari voltooiden we opnieuw met succes de implementatie van een SAP- systeem bij een van onze werkmaatschappijen.

In de Benelux was onze omzet licht lager, voornamelijk door Natudis dat een lagere omzet bij onafhankelijke natuurvoedingswinkels rapporteerde. In het supermarktkanaal is de concurrentie hevig, met aanhoudende prijsdruk door de groei van private labels. Zonnatura gaf desondanks aanhoudende groei te zien, deels dankzij de bijdrage van Zonnatura brood.

De markt in het VK bleef zwak door een laag consumentenvertrouwen en een hevige prijzenslag onder de grote supermarkten. Onze omzet had te lijden van lagere distributievolumes naar natuurvoedingswinkels en van lagere volumes in het supermarktkanaal. De prijzen waren stabiel.

In een stagnerende Duitse markt bleef onze omzet nagenoeg ongewijzigd. De omzet bij natuurvoedingswinkels en de verkoop van Whole Earth in het supermarktkanaal stegen, terwijl de export achterbleef. Onze omzet uit private labels daalde door zwakke verkopen bij discounters.

Onder leiding van de in het leven geroepen Executive Management Group (EMG) heeft Wessanen Europe het nieuwe, operationele model geïmplementeerd en werkt de divisie aan de vier groeipijlers. Momenteel worden de eerste stappen gezet om de merkenportfolio af te stemmen en het inkoopproces te centraliseren.

Frozen Foods
Q4 2009 Q4 2008 wijziging (%) x EUR miljoen, tenzij anders vermeld FY 2009 FY 2008 wijziging (%) 31,7 31,2 1,9% Omzet 119,6 122,8 (2,5)% 0,6% Autonome omzetontwikkeling (2,5)%
1,0 1,2 (14,2)% EBITDA 8,9 8,2 8,0% (1,2) (0,4) - Bedrijfsresultaat (EBIT) 2,7 1,7 63% (3,8)% (1,4)% EBIT-marge (als % van de omzet) 2,3% 1,4%

De autonome omzet steeg met 0,6% bij licht lagere volumes, die volledig werden gecompenseerd door hogere prijzen. De omzet in het Nederlandse out-of-home kanaal was lager. Dit werd gecompenseerd door hogere verkopen in het Belgische out-of-home kanaal, het Nederlandse retailkanaal en door de gestegen `private label'-omzet. In het vierde kwartaal werden innovaties zoals de nieuwe Beckers Party Mix geïntroduceerd.


7





Het bedrijfsresultaat werd beïnvloed door eenmalige posten bij Beckers ten bedrage van EUR 1,2 miljoen en hogere marketinguitgaven om het merk Beckers te revitaliseren. De resultaten van Favory Convenience Food Group gaven een verbetering te zien.

American Beverage Corporation (ABC)
Q4 2009 Q4 2008 wijziging (%) x EUR miljoen, tenzij anders vermeld FY 2009 FY 2008 wijziging (%) 13,2 20,5 (35,4)% Omzet 89,7 101,9 (12,0)% (21,0)% Autonome omzetontwikkeling (16,5)% (5,1) (8,8) (42,2)% EBITDA (9,7) 3,6 (14,2) (9,4) - Bedrijfsresultaat (EBIT) (30,4) 1,8 - (107,5)% (45,8)% EBIT-marge (als % van de omzet) (33,9)% 1,8%

Als gevolg van boekhoudkundige onregelmatigheden die in juni 2009 werden ontdekt, vormen de herziene kwartaalcijfers 2008 een onbetrouwbaar referentiepunt aangezien de toewijzing aan omzet en EBIT onvermijdelijk berustte op ruwe aannames.

De omzet in het vierde kwartaal lag boven onze verwachting. Fruitdranken deden het met name goed dankzij meer concurrerende retailprijzen en marktbewerking en door toegenomen distributie. De verkoop van cocktailmixen gaf een gemengd beeld te zien, waarbij retail zwakte in het out-of-home segment compenseerde.

Vanwege de seizoenscyclus wordt het vierde kwartaal gekenmerkt door lage omzet en productie, met als gevolg ­ en in lijn met de verwachting ­ een onderliggend operationeel verlies van EUR 4,5 miljoen. Het resultaat werd beïnvloed door additionele bijzondere waardeverminderingen ten bedrage van EUR 7,3 miljoen en diverse eenmalige herzieningen ten bedrage van EUR 2,4 miljoen, gebaseerd op een grondige herbeoordeling van commerciële risico's en vooruitzichten.

Het werkkapitaal bij ABC vertoont een seizoensgebonden stijging in het eerste kwartaal als gevolg van voorraadopbouw voor het zomerseizoen. Hierdoor zal de netto schuldpositie van Wessanen per ultimo eerste kwartaal 2010 negatief worden beïnvloed.

Overig: niet-gealloceerd (inclusief vennootschappelijke uitgaven)

Q4 2009 Q4 2008 x EUR miljoen, tenzij anders vermeld FY 2009 FY 2008 (4.1) (1.5) EBITDA (13.2) (7.0) (4,3) (1,5) Bedrijfsresultaat (EBIT) (14,0) (7,5)

De niet-gealloceerde uitgaven bedroegen EUR 4,3 miljoen, inclusief EUR 2,7 miljoen aan kosten in verband met enerzijds ontslagvergoedingen en anderzijds onderzoeken bij ABC.


8





In 2010 verwachten wij niet-gealloceerde kosten van circa EUR 10 miljoen. Onder deze kosten vallen hoofdkantoorkosten inclusief vennootschappelijke IT-kosten, consultancykosten en gecentraliseerde inkoop.

Beëindigde bedrijfsactiviteiten
Q4 2009 Q4 2008 wijziging (%) x EUR miljoen, tenzij anders vermeld FY 2009 FY 2008 wijziging (%) 214,2 257,2 (16,7)% Omzet 882,9 871,9 1,3% (8,3)% Autonome omzetontwikkeling (2,2)% (0,9) 6,4 - Bedrijfsresultaat (EBIT) 2,9 13,5 (78,5)% (0,4)% 2,8% EBIT-marge (als % van de omzet) 0,3% 1,6%

(16,0) 6,4 Winst / (verlies) na belasting uit operationele activiteiten (43,0) 10,4 (28,4) - Resultaat na belasting na herbeoordeling activa (45,9) - 0,6 - Resultaat na belasting na desinvestering beëindigde 0,6 - bedrijfsactiviteiten (43,8) 6,4 Totaal resultaat beëindigde bedrijfsactiviteiten, na aftrek van (88,3) 10,4 winstbelasting

Onder de beëindigde bedrijfsactiviteiten vallen de afgestoten bedrijven van Tree of Life, Inc., Liberty Richter, Karl Kemper en Righi, alsmede PANOS Brands waarvoor het desinvesteringsproces in gang is gezet.

Het verlies na belasting uit operationele activiteiten van EUR 16,0 miljoen in het vierde kwartaal (Q4 2008: winst na belasting van EUR 6,4 miljoen) is voornamelijk toe te schrijven aan afboeking van latente belastingvorderingen bij Tree of Life, Inc.

In het vierde kwartaal daalde de omzet van Tree of Life, Inc. met 6,6% (in lokale valuta), als gevolg van de algehele marktomstandigheden en onzekerheid rond de verkoop van het bedrijf. Het bedrijfsresultaat is inclusief transactiegerelateerde werknemersregelingen.

De omzet van PANOS Brands nam af tot USD 9,0 miljoen in het vierde kwartaal (Q4 2008: USD 10,7 miljoen). De brutomarge gaf een sterke procentuele stijging te zien voor zowel het kwartaal als het hele jaar; dit was toe te schrijven aan een positief mixeffect en genomen productiviteitsmaatregelen. Het bedrijfsresultaat kwam licht lager uit op USD 1,2 miljoen door een lagere omzet en gestegen promotie- uitgaven in het kwartaal.

9





Belangrijke data
14 april 2010
Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders (14.00 uur, Sheraton Schiphol)
29 april 2010 Publicatie resultaten eerste kwartaal 2010 29 juli 2010 Publicatie resultaten tweede kwartaal 2010 28 oktober 2010 Publicatie resultaten derde kwartaal 2010 24 februari 2011 Publicatie resultaten vierde kwartaal 2010

Persconferentie; presentatie analisten & beleggers Hedenochtend om 10.00 uur zal een persconferentie worden gegeven in het Okura Hotel te Amsterdam. Een presentatie voor analisten en beleggers staat gepland voor 12.00 uur. De audio-webcast van deze presentatie kan live worden gevolgd via de website van Wessanen (www.wessanen.com). De dia's van de presentatie zijn beschikbaar op de website. Het is ook mogelijk om de conference call te volgen via telefoonnummer: +31 (0)45 631 6908.

Meer informatie voor pers, beleggers en analisten
Carl Hoyer
VP Corporate Communications
Tel. +31 (0)30 2988 743
E-mail Carl.hoyer@wessanen.com / investor.relations@wessanen.com

Bedrijfsprofiel
Koninklijke Wessanen nv is een vooraanstaande onderneming in de Europese markt voor biologische voedingsproducten. Wij zijn voornamelijk actief in Frankrijk, de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en beheren en ontwikkelen onze merken en producten ten behoeve van het supermarktkanaal en natuurvoedingswinkels. Wij streven ernaar uit te groeien tot koploper in de biologische sector met een aanbod van biologische voedingsproducten die de consument extra toegevoegde waarde bieden. Naast toonaangevend in de biologische sector zijn wij ook producent en distributeur van diepvriessnackproducten in de Benelux en vruchtendranken en cocktailmixen in de VS.

Toekomstige ontwikkelingen
Alle informatie over toekomstige ontwikkelingen onder voorbehoud.
10





Condensed consolidated income statement

In EUR millions, unless stated otherwise
Q4 2009 Q4 2008 FY 2009 FY 2008 (Restated) (Restated) Continuing operations 168.9 177.6 Revenue 702.5 725.4 0.8 0.7 Other income 0.8 1.8 (213.4) (178.3) Operating expenses (747.7) (690.1) (43.7) - Operating result (44.4) 37.1 (3.2) (4.5) Net financing costs (19.9) (9.8)
- - Share in results of associates - - (46.9) (4.5) Profit/(loss) before income tax (64.3) 27.3 (21.4) 1.0 Income tax expense (69.0) (8.2) (68.3) (3.5) Profit/(loss) from continuing operations (133.3) 19.1 Discontinued operations Profit/(loss) from discontinued operations, net (43.8) 6.4 (88.3) 10.4 of income tax (112.1) 2.9 Profit/(loss) for the period (221.6) 29.5 Attributable to: (68.0) (3.0) Total attributable from continuing operations (131.4) 19.0 (43.8) 6.4 Total attributable from discontinued operations (88.3) 10.4 (111.8) 3.4 Equity holders of Wessanen (219.7) 29.4 (0.3) (0.5) Minority interests (1.9) 0.1 (112.1) 2.9 Profit/(loss) for the period 221.6) ( 29.5 Earnings per share attributable to equity holders of Wessanen (in EUR) (1.65) 0.05 Basic (3.25) 0.44 (1.65) 0.05 Diluted (3.24) 0.43 Earnings per share from continuing operations (in EUR) (1.01) (0.12) Basic (1.94) 0.28 (1.01) (0.12) Diluted (1.94) 0.28 Average number of shares (in thousands) 67,616 67,588 Basic 67,609 67,585 0.6784 0.7589 Average USD exchange rate (Euro per USD) 0.7165 0.6794
1.1115 1.1547 Average GBP exchange rate (Euro per GBP) 1.1256 1.2423


11





Consolidated statement of comprehensive income
In EUR millions
Q4 2009 Q4 2008 FY 2009 FY 2008 (Restated) (Restated) (112.1) 2.9 Profit/(loss) for the period (221.6) 29.5 Other comprehensive income Foreign exchange translation differences, net of 4.1 (30.3) income tax 12.8 (32.9) Effective portion of changes in fair value of 0.2 (5.9) cash flow hedges, net of income tax 7.2 (7.2) 4.3 (36.2) 20.0 (40.1) (107.8) 33.3)
( Total comprehensive income for the period 201.6) ( (10.6) Attributable to: (107.5) (32.8) Equity holders of Wessanen (199.7) (10.7) (0.3) (0.5) Minority interests (1.9) 0.1 107.8)
( 33.3)
( Total comprehensive income for the period 201.6) ( (10.6)


12





Consolidated balance sheet
In EUR millions, unless stated otherwise
December 31, December 31, 2009 2008 (Restated) Assets
Property, plant and equipment 88.3 122.0 Intangible assets 130.4 187.7 Investments in associates - 0.6 Other investments 3.2 3.1 Deferred tax assets 4.3 115.4 Total non-current assets 226.2 428.8 Inventories 68.9 215.7 Income tax receivables 11.4 0.4 Trade receivables 69.5 168.1 Other receivables and prepayments 19.8 48.7 Cash and cash equivalents 44.3 44.8 Assets classified as held for sale 197.8 - Total current assets 411.7 477.7 Total assets 637.9 906.5 Equity
Share capital 68.4 68.4 Share premium 93.9 93.9 Reserves and retained earnings (12.4) 186.9 Total equity attributable to equityholders of Wessanen 149.9 349.2 Minority interests 5.7 7.8 Total equity 155.6 357.0 Liabilities
Interest bearing loans and borrowings 5.8 227.1 Employee benefits 21.6 21.6 Provisions 2.9 3.7 Deferred tax liabilities 2.6 5.3 Total non-current liabilities 32.9 257.7 Bank overdrafts 24.1 18.8 Interest bearing loans and borrowings 205.4 13.5 Provisions 5.6 5.1 Income tax payables 2.3 5.4 Trade payables 78.2 141.8 Non-trade payables and accrued expenses 67.2 107.2 Liabilities classified as held for sale 66.6 - Total current liabilities 449.4 291.8 Total equity and liabilities 637.9 906.5 End of period USD exchange rate (Euro per USD) 0.6946 0.7090 End of period GBP exchange rate (Euro per GBP) 1.1203 1.0255
13





Consolidated statement of cash flow
In EUR millions, unless stated otherwise
Q4 2009 Q4 2008 FY 2009 FY 2008 (Restated) (Restated) Cash flows from operating activities (43.7) - Operating result (44.4) 37.1 Adjustments for: 40.0 3.3 Depreciation, amortization and impairments 58.6 12.6 3.4 0.7 Other non-cash and non-operating items 8.2 0.8 Cash generated from operations before changes in working (0.3) 4.0 capital and provisions 22.4 50.5 11.7 25.8 Changes in working capital 24.0 4.2 (1.1) (0.6) Payment from provisions and changes in employee benefits (4.0) (3.8) 10.3 29.2 Cash generated from operations 42.4 50.9 (3.3) (4.1) Income tax paid (19.2) (14.7) (3.7) (2.4) Interest paid (11.3) (10.3) 3.3 22.7 Operating cash flow from continuing operations 11.9 25.9 4.6 4.3 Operating cash flow from discontinued operations 52.6 6.0 7.9 27.0 Net cash from operating activities 64.5 31.9 Cash flows from/(used in) investing activities (3.1) 5.6 Acquisition of property, plant and equipment (9.5) (18.3) 0.5 0.7 Proceeds from sale of property, plant and equipment 1.3 1.0 0.3 - Proceeds from sale of intangible assets 0.6 - 0.1 0.3 (Investments in)/proceeds from sale of investments 0.1 2.9 (0.7) (0.5) Acquisition of intangible assets, excluding goodwill (2.1) (1.0)
- 0.2 Acquisition of subsidiaries, net of cash acquired (1.0) (29.0) (2.9) 6.3 Investing cash flow from continuing operations (10.6) (44.4)
2.2 - Investing cash flow from discontinued operations (0.3) 5.1 (0.7) 6.3 Net cash used in investing activities (10.9) (39.3) 7.2 33.3 Net cash flow before financing activities 53.6 (7.4) Cash flows from/(used in) financing activities (2.0) 10.7 Repayments of borrowings (22.9) 43.7 (0.2) (0.4) Net payments of finance lease liabilities (0.4) (0.4) (0.1) (12.7) Cash receipts/(payments) derivatives (6.3) (17.4) (0.8) - Payment of transaction costs related to loans and borrowings (4.5) -
- 0.1 Repurchase of own shares - (0.6)
- - Dividends paid - (40.6) (3.1) (2.3) Financing cash flow from continuing operations (34.1) (15.3)
- (1.8) Financing cash flow from discontinued operations (3.5) (1.9) (3.1) (4.1) Net cash from/(used in) financing activities (37.6) (17.2) 4.1 29.2 Net cash flow 16.0 (24.6) 38.3 (2.9) Cash and cash equivalents at beginning of period 26.0 50.1 4.1 29.2 Net cash from operating, investing and financing activities 16.0 (24.6) (0.7) (0.3) Effect of exchange rate differences on cash and cash equivalents (0.3) 0.5 Cash and cash equivalents related to discontinued operations at end (21.5) - of period (21.5) - Cash and cash equivalents of continuing operations at end of 20.2 26.0 period 20.2 26.0 0.6784 0.7589 Average USD exchange rate (Euro per USD) 0.7165 0.6794
1.1115 1.1547 Average GBP exchange rate (Euro per GBP) 1.1256 1.2423
14





Condensed consolidated statement of changes in equity

In EUR millions
December 31, December 31, 2009 2008 Balance at beginning of year as reported previously 371.6 429.7

Adjustments related to previous years (14.6) (9.0) Balance at beginning of year (restated) 357.0 420.7

Profit/(loss) for the period (221.6) 29.5 Other comprehensive income
Foreign exchange translation differences, net of income tax 12.8 (32.9) Effective portion of changes in fair value of cash flow hedges, net of income tax 7.2 (7.2) Total other comprehensive income 20.0 (40.1) Total comprehensive income for the period (201.6) (10.6) Transactions with owners, recorded directly in equity Contributions by and distributions to owners
Dividends to shareholders - (40.6) Repurchase of own shares - (0.6) Share-based payment transactions 0.4 0.4 Change in minority (0.2) (12.3) Total contributions by and distributions to owners 0.2 (53.1) Total transactions with owners 0.2 (53.1) Balance at end of period 155.6 357.0 Equity attributable to equity holders of Wessanen 149.9 349.2

Minority interests 5.7 7.8 Total equity at the end of the period 155.6 357.0
15





Notes to the condensed consolidated interim financial statements In millions of Euro, unless stated otherwise


1 The Company and its operations
Royal Wessanen nv (`Wessanen' or the `Company') is a public limited company domiciled in the Netherlands. The condensed consolidated interim financial statements of the Company as at and for the year ended December 31, 2009 comprises the Company and its subsidiaries (together referred to as the `Group') and Wessanen's interest in associated companies.

The full year 2009 financial figures included in the primary statements in this press release are derived from the financial statements 2009.


2 Statement of compliance
These condensed consolidated interim financial statements have been prepared on the basis of the recognition and measurement requirements of accounting standards adopted by the EU as of December 31, 2008. They do not include all of the information required for full annual financial statements, and should be read in conjunction with the consolidated financial statements for the Group as at and for the year ended December 31, 2008.

These condensed consolidated interim financial statements were approved by the Executive and Supervisory Board on February 24, 2010.


3 Accounting policies
The accounting policies applied by the Group in these condensed consolidated financial statements are the same as those applied by the Group in its consolidated financial statements as at and for the year ended December 31, 2008, except for the adoption of the following new standards, amendments to standards and interpretations, which have been adopted as relevant to the Company for the first time.

Amendments to IAS 1 `Presentation of Financial Statements' The amendments to IAS 1 mainly concern the presentation of changes in equity, in which changes as a result of the transaction with shareholders should be presented separately.

The Company opted to present items of income and expense and components of other comprehensive income in two separate statements as from January 1, 2009.


16





IFRS 8 `Operating Segments'
IFRS 8 `Operating segments', adopted as from January 1, 2009 by the Company, requires an entity to report financial and descriptive information about its reportable segments (IFRS 8 `Operating segments' replaces IAS 14 `Segment Reporting'). Operating segments are components of an entity for which separate financial information is available, which information is regularly evaluated by the entity's chief operating decision maker in order to make decisions about how to allocate resources and assess performance.

On April 22, 2009, Wessanen announced that it has changed the European reporting segments with immediate effect, into Wessanen Europe (natural, organic and specialty food products) and Frozen Foods, in light of the strategic focus to expand its presence in the European natural, organic and specialty food markets.

In accordance with IFRS 8 `Operating Segments', the Company's segmentation of it's European operations was changed as from January 1, 2009 (including comparatives) into the reportable segments: Wessanen Europe and Frozen Foods.

IFRIC Interpretation 13 `Customer Loyalty Programmes' IFRIC 13 addresses recognition and measurement of the obligation to provide free or discounted goods or services in the future. This interpretation is applicable to the Company from January 1, 2009, but did not have a material impact on the Company's financial results or position.

Other standards and interpretations effective as from January 1, 2009 did not have a material impact on the Company.


4 Estimates
The preparation of the interim financial statements requires management to make judgements, estimates and assumptions that affect the application of accounting policies and the reported amounts of assets and liabilities, income and expense. Actual results may differ from these estimates, except for assets held for sale. As from the third quarter Wessanen has classified Tree of Life, North America and PANOS as disposal group held for sale in accordance IFRS 5 `Assets Held for Sale and Discontinued Operations'.

In preparing these condensed consolidated interim financial statements, the significant judgements made by management in applying the Group's accounting policies and the key sources of estimation uncertainty were the same as those that applied to the consolidated financial statements as at and for the year ended December 31, 2008.


5 Financial risk management
The Group's financial risk management objectives and policies are consistent with that disclosed in the consolidated financial statements as at and for the year ended December 31, 2008.
17






6 Discontinued operations (*)
It is Wessanen's strategy going forward to grow its presence in the European organic food markets and to exit its North American Branded and Distribution businesses and European Frozen Foods businesses. Accordingly, Wessanen announced on April 22, 2009, that it will start an investigation into exiting its North American Businesses. Wessanen also started an investigation to dispose its Frozen Food subsidiaries Karl Kemper (Germany) and Righi (Italy), which was not publically announced. At year-end 2009, Tree of Life (US) and Panos (US) qualified as held for sale and discontinued operations. In the case of the American Beverage Company investigations were postponed due to accounting irregularities discovered in June 2009. In 2009 Karl Kemper, Righi and Liberty Richter were divested. On 23 December, 2009 Wessanen reached agreement with Kehe Food Distributors, Inc. to sell and purchase Tree of Life for USD 190 million, subject to normal working capital adjustment and potential downward adjustment to operating result before interest expense, income tax, depreciation, amortisation and exceptional items (`EBITDAE') depending on Tree of Life's operating performance prior to closing. Reference is made to subsequent events.

The following table presents the result from discontinued operations for the period, net of income tax:

In EUR millions, unless stated otherwise
Q4 2009 Q4 2008 FY 2009 FY 2008 214.2 257.2 Revenue 882.9 871.9
- 0.3 Other income - 3.8 (215.1) (251.1) Operating expenses (880.0) (862.3) (0.9) 6.4 Operating result 2.9 13.4 (0.4) (3.3) Net financing costs (0.7) (3.4) (0.1) 0.1 Share in results of associates 0.1 - (1.4) 3.2 Profit/(loss) before income tax 2.3 10.0 (14.6) 3.2 Income tax expense (45.3) 0.4 (16.0) 6.4 Profit/(loss) after tax from operations (43.0) 10.4 (28.4) - After tax result on re-measurement of the assets (45.9) - 0.6 - After tax result on divestment of discontinued operations 0.6 - (43.8) 6.4 Result discontinued operations net of income tax (88.3) 10.4

The loss from discontinued operations, net of income tax is EUR 88.3 million in total (2008: EUR 10.4 million gain, net of income tax). The net loss is mainly the result of the after tax loss from operations of EUR 45.3 million, due to impairments of deferred tax assets, and the re-measurement of the discontinued operations to the lower of their carrying amount and fair value less costs to sell.

Impairments of deferred tax assets were mainly recognized in respect of tax losses carried forward in the US, Germany, the Netherlands and Italy as it is no longer probable that sufficient taxable profits will be available to allow the benefits to be utilized.


18






7 Segment information
Activities of continuing operations are carried out by three separate business segments as from Q3 2009: Wessanen Europe, Frozen Foods and American Beverage Corporation (ABC). Non-allocated includes corporate entities.

Key financial data regarding these segments are given below:

Revenue In EUR millions Q4 2009 Q4 2008 FY 2009 FY 2008 Wessanen Europe 124.0 129.8 493.2 500.7 Frozen Foods 31.7 36.6 119.6 122.8 North America Branded 13.2 25.4 89.7 101.9 Total continuing operations 168.9 191.8 702.5 725.4 EBIT and EBIT margin* In EUR millions Q4 2009 Q4 2008 FY 2009 FY 2008 Wessanen Europe (24.0) (19.4%) 11.3 8.8% (2.7) (50.0%) 41.1 8.2% Frozen Foods (1.2) (3.8%) (0.4) -1.4% 2.7 2.3% 1.7 1.4% North America Branded (14.2) (95.4%) (9.4) -54.7% (30.4) (33.4%) 1.8 1.8% Non-Allocated (4.3) (1.5) (14.0) (7.5) Total continuing operations (43.7) (25.9%)
- 0.0% (44.4) (6.3%) 37.1 5.1%
*: Operating result (EBIT) as % of total revenue


8 Impairments
In Q4 2009 impairment losses were recognized of EUR 46.1 million in total (2008: EUR 1.3 million): Wessanen Europe: EUR 28.0 million; Frozen Foods: EUR 0.8 million and ABC: EUR 17.3 million, mainly as a result of the annual impairment tests performed (by using a weighted average cost of capital for our UK and other European businesses of 12.7% and North American businesses of 17.3%). Intangible assets (mainly goodwill) were impaired by EUR 40.9 million and property, plant and equipment by EUR 5.2 million).


9 Other income
Other income 2009 of EUR 0.8 million includes insurance proceeds. Last year's other income includes a gain on a real estate transaction of EUR 1.0 million.


10 Net financing costs
Interest expense primarily originates from Wessanen's credit facilities to fund both continuing and discontinued operations, resulting in a recognized interest expense in 2009 of EUR 8.4 million (2008: EUR 10.2 million). Proceeds from the sale of divested companies will be used to reduce Wessanen's credit facilities.
Foreign exchange results on financing transactions and on financial assets and liabilities are presented as part of net foreign exchange gain (loss). Wessanen mitigates its foreign currency exchange exposure by entering into various financial instruments. The net change in the fair value of derivatives mainly include the Interest Rate Swap. Since June 2009, hedge accounting can no longer be applied in respect of the long-term USD interest rate swap, following the divestment of the US operations. Accordingly, the changes in the fair value of the interest rate swap are directly recognized in the income statement, classified as net financing costs. Transaction and commitment fees mainly include the amended fees paid regarding the re-financing of the syndicated credit facility. Other financial expense in 2009 mainly include factoring costs.
19






11 Income tax expense
The Group's consolidated effective tax rate for continuing operations in 2009 is 17.7%, excluding unrecognized income tax losses for the year and the write down of deferred tax assets, mainly due to non-tax deductible goodwill impairments recognized (comparable 2008: 33.2%). The unrecognized income tax losses for the year and the write down of deferred tax assets mainly relate to the Netherlands and the United States as it is no longer probable that sufficient taxable profit will be available against which Wessanen can utilise the benefits there from.


12 Net debt
Net debt can be specified as follows:

Condensed consolidated statement of changes in net debt In EUR millions
December 31, December 31, 2009 2008 Long-term interest bearing loans and borrowings 5.8 227.1 Short-term interest bearing loans and borrowings 205.4 13.5 Total interest bearing loans and borrowings 211.2 240.6 Bank overdrafts
24.1 18.8 Cash and cash equivalents 44.3) ( (44.8) Net debt related to continuing operations* 200.0 214.6 Net debt related to discontinued operations* 25.0) ( - Net debt Royal Wessanen* 175.0 214.6
*Net debt represents total debt less cash and cash equivalents


13 Share-based compensation
Share-based compensation expense in the full year of 2009 amounted to EUR 0.4 million compared with EUR 0.7 million in the full year of 2008.

During the full year of 2009, the Company granted 56.000 share rights to Executive Board members and 250.400 share rights to Other Employees.


14 Acquisitions

Wessanen Europe
In February 2009, Royal Wessanen acquired the remaining 0.4% of Distriborg Groupe's shares for EUR 1.0 million in cash, including acquisition costs. As a result, Distriborg Groupe's shares were delisted from Euronext Paris and Wessanen now holds 100% of the shares of Distriborg Groupe. As Distriborg Groupe is already fully consolidated, the increase in the shareholding did not have any effect on consolidated revenue and operating profit for the period.

Frozen Foods
Early April 2009, Royal Wessanen made a capital contribution of EUR 4.0 million to Favory Convenience Food Group, resulting in an increased equity interest in Favory Convenience Food Group of 3.5% to
20





64.1%. The capital contribution was required and used by Favory Convenience Food Group for repayment of EUR 4.0 million of the financing drawn under its major credit facility, as a result of which continuation of funding was secured. As Favory Convenience Food Group is already fully consolidated, the increase in the shareholding did not have any effect on consolidated revenue and operating profit for the period.

Discontinued operations
On 1 March 2009, Tree of life, a 100% subsidiary of Wessanen acquired seven retail locations of Warehouse Vitamines Inc., a retailer of vitamins, dietary supplements, sports nutrition, nutritional and other health related products in the Tucson, Arizona area, against settlement of a long-term loan receivable of EUR 1.2 million. Acquisition cost amounted to EUR 0.1 million.

The acquisitions resulted in additional goodwill capitalization of EUR 0.8 million in the full year of 2009.


15 Cash flow

Cash flow from investing activities
The cash outflow from continuing operations related to investing activities of EUR 10.6 million in the full year of 2009 mainly includes capital expenditures of EUR 9.5 mln (EUR 18.2 million in the comparable period last year) for investments in machinery and production lines. Capital expenditures related to business acquisitions in the full year of 2009 were EUR 1.0 mln (EUR 29.2 million full year 2008).

Cash flow from financing activities
The cash outflow from financing activities amounted to EUR 34.1 million for the full year of 2009 compared with an outflow of EUR 15.3 million in the year-ago period. The cash outflow in the full year of 2009 mainly includes a repayment made on the floating rate borrowings of EUR 22.9 million and amendment fees paid for the syndicated credit facility in the amount of EUR 4.5 million. In addition, (net) cash payments related to derivatives were made of EUR 6.3 million, due to the periodic settlement and renewal of foreign currency swaps and forward contracts, and settlements of the fuel hedge in North America during the first half of 2009.


16 Subsequent events

Appointment new Chief Executive Officer
The Supervisory Board proposes to appoint Piet Hein Merckens as Chief Executive Officer and Chairman of the Executive Board of Royal Wessanen nv at the next Annual General Meeting of Shareholders. This meeting is scheduled for April 14, 2010. Mr. Merckens will start on April 1st 2010 with a focus on Wessanen Europe and become CEO of Royal Wessanen as per June 1st 2010.


21





Sale of Tree of Life, Inc
The sale of Wessanen's North American Distribution business Tree of Life, Inc., to Kehe Food Distributors, based in Romeoville, Illinois has been completed as per January 29, 2010. The sale was announced on 23 December 2009 and subject to regulatory approvals, approval by Wessanen's shareholders and financing by Kehe, all of which have been secured. The purchase price for the shares of Tree of Life has been determined at a cash consideration of USD 190 million on a cash and debt free basis and subject to adjustments on closing for baseline EBITDA and working capital, which are currently being determined. Since assets have been impaired to arrive at the fair value less cost to sell, downward adjustments of baseline EBITDA and working capital will result in an additional book loss in 2010 on the sale. The proceeds from the sale of Tree of Life, Inc., received at the end of January 2010 are used for repayment of the credit facility.

Continuation of credit facility
Under the amended credit facility, total net debt was not allowed to exceed 4.0 times consolidated earnings before interest, taxation, depreciation, amortisation and exceptional items (EBITDAE) during the remaining period in 2009. Wessanen exceeded this financial covenant at year-end 2009, but received a waiver in 2010 by the syndicate banks for this event of default arising from non-compliance.


22