Antonov Automatic Transmission

Antonov plc

("Antonov" of de "Onderneming")

Trading update Antonov plc

In Februari 2009 formuleerde Antonov haar aangepaste strategie met drie belangrijke speerpunten:


· · Het in China naar productie brengen van de 6-speed automatische transmissie technologie, TX-6, voor verkoop in de Chinese markt.


· 2-speed en 3-speed transmissie technologie ontwikkelen voor toepassingen zoals voor elektrische voertuigen.


· Het werven en succesvol uitvoeren van commerciële engineering projecten.

Antonov wil graag de markt informeren over de voortgang die is gemaakt met de uitvoering van deze strategie en over andere aspecten van de ontwikkeling van de onderneming:


· * Samen met onze partner Landai werd een Joint Venture opgericht in November 2009 om de TX-6 automatische transmissie in China te produceren, assembleren en verkopen. Antonov en Landai zijn in een 50:50 verhouding de aandeelhouders en financiers van deze JV, Chongqing EFA Transmission Co., Ltd (EFA). De eerste RMB 7.5 million, (¤ 800K), is in Februari 2010 door partijen in EFA ingebracht. EFA werft momenteel commercieel, technisch en ander personeel. Verder werken EFA, Landai and Antonov, samen met de belangrijkste productiepartners zoals Conti Temic Microelectronic GmbH, Hofer Powertrain GmbH en Magna Powertrain, nu naar de productie van B-samples toe, die volgens planning gereed zullen zijn in Juni 2010. B-samples zijn in ontwerp identiek aan de specificatie voor uiteindelijke productie, maar zijn niet geproduceerd met behulp van productie werktuigen. Hoewel commerciële aktiviteiten toenemen, zal de echte verkoop aan Chinese autoproducenten starten wanneer de B-sample TX-6 transmissies zijn ingebouwd in de nieuwe generatie pre-productie demonstratievoertuigen, gepland in de zomer van 2010.


· * Antonov's ervaring in 2-speed en 3-speed transmissie technologie en de recente nadruk van de onderneming op toepassingen zoals elektrische voertuigen, heeft geleid tot opdrachten van klanten, waaronder Jaguar en MIRA, met andere 2 speed en 3-speed projecten in de pijplijn.


· * Antonov's initiatief om met een apart daarop gericht verkoop- en engineering team actief commerciële engineering services aan te bieden, heeft geleid tot het winnen van diverse contracten zoals het Engelse Ministerie van Defensie (MoD) / Prestolite.


· * De herstructurering in Februari 2009 heeft het aantal medewerkers met één derde teruggebracht, terwijl verder de bedrijfskosten aanzienlijk zijn gedaald, onder meer door lagere uitgaven aan professionele adviseurs als gevolg van de vereenvoudiging van de groepsstructuur van de onderneming.


· * Als gevolg van de voortgang, die op alle drie terreinen zoals vastgelegd in de ondernemings-strategie is bereikt, is het personeelsbestand aanzienlijk gestegen met toevoeging van vaardigheden en ervaring, die een succesvolle uitvoering van Antonov's strategie mogelijk maken.


· * De geplande start van de productie (SOP) van de TX-6 blijft onveranderd het 4e kwartaal 2011 met in aanvang een jaarlijkse capaciteit van 200.000 stuks.


· * 2-speed en 3-speed research & development activititeiten worden geselecteerd op basis van kansen om voor Antonov tot commerciële productie van een resulterend eindproduct te komen.

Wij zullen de markt op de hoogte houden van verdere voortgang.