Nadruk op cash flow en kostenbeheersing bij snel groeiende bedrijven

25/02/2010 09:11

Integron B.V.

Snel groeiende bedrijven leggen steeds meer nadruk op cash flow en kostenbeheersing, daarnaast blijkt de verkoop van een eigen onderneming nog altijd zeer verleidelijk concludeert EO International.

Rotterdam, 24 februari 2010 - Aan het onderzoek, uitgevoerd door Integron, namen snel groeiende kleine bedrijven deel. De komende tijd zien deze bedrijven hun omzet groeien en verwacht men ook dat er meer personeel kan worden aangetrokken. De klap van de crisis is minder hard aangekomen dan gedacht. Slechts 10% heeft gebruik moeten maken van overheidsmaatregelen als de deeltijd WW. Toch blijft kostenbeheersing een belangrijk speerpunt. Mede dankzij de kleine omvang is dit ook beter beheersbaar. Het managen van de cash flow vindt op zeer efficiënte wijze plaats.

Toekomst

Uit het onderzoek blijkt dat door de snelle groei er ook geen rem is op het aankopen van andere kleinere ondernemingen. Een derde geeft aan in de nabije toekomst dit van plan te zijn. Naast het doorgroeien geeft een derde aan een andere toekomst voor zich te zien: verkopen! Niet dat men daarna stil gaat zitten want ondernemerschap zit in het bloed en dus wil deze groep door. Maar liefst 65% wil daarna een nieuw bedrijf starten.

Over EO International

De Entrepreneurs' Organization is een wereldwijde vereniging die gezeteld is in Alexandria, VA (USA). In 1987 is EO in Amerika opgericht door ondernemers als Michael Dell (Dell Computers), Ted Leonsis (AOL), etc. De EO is geografisch ingedeeld in chapters, verdeeld over 5 continenten en telt meer dan 6.600 leden wereldwijd, waarvan ca. 5.000 in Noord-Amerika, 1.250 in Azië, 250 in Zuid-Amerika en inmiddels ca. 400 in Europa. Gezamenlijk vertegenwoordigen de EO ondernemers meer dan 60 miljard euro omzet per jaar. ). In Nederland telt de EO 119 leden met een totale omzet van 750 miljoen euro.EO wordt gefinancierd uit lidmaatschapsgelden en door sponsors (bijv. Kaufman Foundation, Edison Foundation).





http://www.eonetwork.org/Pages/default.aspx