PimTim in 6 maanden tijd één van de grootste ontwerpbureau's van NL

25/02/2010 08:57

Pimtim B.V.

Persbericht februari 2010

PimTim in 6 maanden tijd één van de grootste ontwerpbureau's van Nederland

Met meer dan 100 opdrachten en met meer dan 1000 grafisch ontwerpers, uit heel de wereld, is PimTim in 6 maanden tijd gegroeid tot één van de grootste ontwerpbureau's van Nederland.

Crowdsourcing

PimTim.com geeft iedereen, die een grafisch ontwerp (logo, huisstijl, webdesign, t-shirt ontwerp, of grafische illustratie) nodig heeft, de mogelijkheid om gebruik te maken van grafisch ontwerp talent uit de hele wereld. PimTim is een "crowdsourcing" platform dat de traditionele manier van zaken doen in de grafische industrie op stelten zet. Dit doet PimTim door grafische ontwerpers uit de hele wereld en opdrachtgevers die een ontwerp nodig hebben, bij elkaar te brengen.

Het unieke is, dat de opdrachtgever zelf de prijs bepaalt.

Gemiddeld krijgen opdrachtgevers 75 verschillende ontwerp-ideeën te zien, die zij kunnen beoordelen en van commentaar kunnen voorzien. En dat alles binnen twee weken tijd. Het copyright is juridisch goed afgedekt door contracten tussen ontwerper en opdrachtgever.

"Prachtig, dat zo veel opdrachtgevers voor PimTim hebben gekozen" zegt Vincent Bröring, mede-oprichter van PimTim. "We zijn nu een half jaar live en we zien dat klanten PimTim beginnen te vinden en erg tevreden zijn met de manier waarop hun opdracht wordt uitgevoerd. PimTim werkt. Daarnaast laat deze manier van werken zien dat er overal ter wereld grafisch talent is."

De visie van PimTim is het creëren van een nieuwe economie, op basis van crowdsourcing. PimTim wil dat iedereen de mogelijkheid heeft om gebruik te maken van talent uit de gehele wereld.

www.pimtim.com is een online markplaats voor grafisch design, waar opdrachtgevers (bedrijven en particulieren) en grafisch ontwerpers elkaar ontmoeten en vinden. Opdrachtgevers, kunnen een opdracht plaatsen, geïnspireerd raken door de ontwerpen en daaruit hun keuze maken. Grafisch ontwerpers kunnen hun creatieve talent laten zien, kunnen leren van elkaar en geld verdienen tijdens dat proces.

PimTim is opgericht in Amsterdam, door Vincent Bröring en 4 medepartners met jarenlange ervaring in de grafische industrie, de IT-consultancy en de detailhandel.

Meer informatie op www.pimtim.com





http://www.pimtim.com