Gemeente Ubbergen


Ubbergse basisschoolkinderen
Persberichten

Gratis fruitdoosje voor alle Ubbergse basisschoolkinderen

Op woensdag 24 en donderdag 25 februari deelt wethouder Leidy van der Aalst-Wolken de eerste gratis fruitdoosjes uit aan de leerlingen van de St. Laurentiusschool, 't Bijenveld, Op Weg en De Biezenkamp.

De gemeente wil door het verstrekken van de fruitdoosjes ouders en kinderen stimuleren om fruit of groenten mee naar school te nemen. Immers groenten en fruit zijn gezond. Toch eten de meeste kinderen - én volwassenen - er te weinig van. Kinderen tot 12 jaar hebben elke dag 150 gram groenten en twee stuks fruit nodig.

Sinds januari 2010 zijn alle basisscholen in de gemeente Ubbergen officieel gestart met SchoolGruiten. Dit is een programma waarin de promotie van het eten van voldoende fruit en groenten centraal staat. De kern van het SchoolGruiten-programma is het gezamenlijk eten van fruit en groenten in de klas: het `Gruiten'. De gemeente financiert vanaf januari gedurende 4 maanden de wekelijkse levering van één portie fruit (of soms ook groente) voor alle basisschoolleerlingen. Door gratis fruitdoosjes te leveren hoopt de gemeente dat ouders en kinderen zelf hun dagelijkse portie vitamines gaan meebrengen.

Wethouder Leidy van der Aalst-Wolken start het uitdelen van de doosjes aanstaande woensdag om 9.00 uur bij basisschool Op Weg. Vervolgens gaat de wethouder naar basisschool St. Laurentius. Op donderdagochtend worden de doosjes uitgereikt aan de kinderen van 't Bijenveld en om de kinderen van De Biezenkamp.