Arcadis NV

Amersfoort, 25 februari 2010

ARCADIS wint raamcontract informatiemanagement TenneT

Advies- en ingenieursorganisatie ARCADIS Nederland is één van de vier winnaars van een raamcontract op het gebied van informatiemanagement van stroomnetbeheerder TenneT. Het contract heeft een potentiële waarde van 5 miljoen euro. Dat maakte ARCADIS donderdag bekend.

Binnen het raamcontract 'Inhuur en projecten TenneT' worden de komende drie tot vijf jaar alle aanvragen op het gebied van geografische informatiesystemen (GIS) gegund. Het gaat om inhuur en projecten. Bij inhuur gaat het onder meer om adviseurs, database specialisten en ontwerpers op het gebied van GIS. Projecten variëren van het ontwikkelen van mobiele applicaties die buiten in het veld data inwinnen tot GIS applicaties waarin de gehele infrastructuur van TenneT wordt beheerd.

,,Het komt erop aan om binnen het raamcontract onze expertise in te zetten om TenneT te helpen bij het inwinnen, verwerken, beheren en analyseren van al die informatie. Wij hebben er alle vertrouwen in dat ARCADIS de komende jaren een flink deel van het werk naar zich toe kan halen'', aldus algemeen directeur Rob Mooren van ARCADIS Nederland in een toelichting.