Ingezonden persbericht


Classic FM heeft ruim 800.000 liefhebbers
Marktaandeel en weekbereik stijgen in meest recente luistercijferperiode

Naarden, 25 februari 2010 | Classic FM is met afstand het best beluisterde klassieke radiostation van Nederland. Wekelijks stemmen ruim 800.000 verschillende luisteraars af op het station met 'licht klassiek voor elk moment'. Het marktaandeel laat een mooie stijging zien ten opzichte van de vorige meetperiode van 2,0% in nov-dec '09 naar 2,3% in dec '09-jan '10. Dit blijkt uit de vanochtend bekend gemaakte luistercijfers van RAB/Intomart GfK.

In zowel december als januari stond Classic FM in het teken van klassieke toplijsten. In december was er aandacht voor de mooiste duizend klassieke meesterwerken ooit gemaakt met de 'Klassieke Top 1000 Aller Tijden'. Daarnaast introduceerde Classic FM in januari een door de luisteraars samengestelde lijst met favoriete meesterwerken van Mozart. De '100 beste van Mozart' is de eerste uit een reeks van toplijsten die geheel in het teken staat van één klassiek componist.

Pieter Buijs, programmadirecteur van Classic FM: "Het is fantastisch om te zien dat Classic FM zo geliefd is bij luisteraars. We krijgen er steeds meer 'liefhebbers' bij en daar mogen we trots op zijn. Mede dankzij de unieke en steeds vernieuwende programmering weten we steeds meer luisteraars te enthousiasmeren voor klassieke muziek."

Classic FM
Classic FM is het best beluisterde klassieke radiostation van Nederland, met 24 uur per dag 'licht klassiek voor elk moment'. Classic FM is overal in Nederland te ontvangen via de kabel, internet, mobiele telefoon, Canal Digitaal en Digitenne.