Gemeente Sittard-Geleen


031_2010

GEZAMENLIJK PERSBERICHT

gemeente Sittard-Geleen en provincie Limburg

Startschot Fitland onderwijs en sport in Sportzone Limburg

Sittard, 25 februari 2010 - Met het ondertekeneen van de diverse huur- en realisatieovereenkomsten hebben Fitland BV, Afbouw Stadion BV, Stadion Omgeving BV, Leeuwenborgh Opleidingen, DaCapo College, de gemeente Sittard-Geleen en de Provincie Limburg volmondig 'ja' gezegd tegen de realisatie van Fitland onderwijs en sport in Sportzone Limburg. Daarmee kan de realisatie van de eerste fase beginnen. Het gebied rondom het Fortuna Stadion in Sittard-Geleen wordt met 25.000 m2 onderwijs- en sportvoorzieningen het fysieke en compacte hart van Sportzone Limburg.

Wethouder Ruud Guyt, sport: 'De architect kan nu voluit aan het werk zodat in 2011 de bouw kan starten. Medio 2012 kunnen we de nieuwbouw in gebruik nemen. Ik ben er trots op dat we dit resultaat met alle partners samen hebben bereikt'.

Sportzone Limburg is een gezamenlijk initiatief van de Provincie Limburg en de gemeenten in de regio Westelijke Mijnstreek en is voor de Provincie Limburg één van beeldbepalende ontwikkelingen. Het maakt deel uit van de regiovisie van de Westelijke Mijnstreek.

Gedeputeerde Noël Lebens, 'investeren in steden en dorpen': 'Met de ontwikkeling van Fitland onderwijs en sport investeren we in een werk- en leefomgeving waar sport, studie, gezondheid, vrije tijd en innovatie hand in hand gaan. Een belangrijke toegevoegde waarde voor Limburg'.

In de Sportzone Limburg worden sport-, onderwijs- en ondersteunende functies geconcentreerd. Een topsporthal voor handbal met een wedstrijdspeelveld is 30x50 m en plaats voor 2.500 toeschouwers maakt deel uit van Fitland onderwijs en sport. Evenals sport- en onderwijsvoorzieningen die een goede match tussen studie- en sportverplichtingen mogelijk maken. Zo betrekt Leeuwenborgh Opleidingen een nieuw gebouw voor zijn CIOS en richt het DaCapo College een excellent leerbedrijf voor studenten. Het Arcus College heeft de intentie uitgesproken om later in het plan aan te sluiten. Een hotel en parkeervoorzieningen maken eveneens deel uit van Fitland onderwijs en sport.

Met de realisatie van Fitland onderwijs en sport in de omgeving van het Fortuna stadion, wordt een flinke basis gelegd voor de Sportzone Limburg. Gedeputeerde Odile Wolfs, sport: 'Als Provincie Limburg ondersteunen we de nationale olympische ambities en voeren we een actief sportbeleid. Met de Sportzone Limburg kunnen we op topniveau aan deze wedstrijd mee spelen.'

De regio en haar sport- en onderwijspartners gaan voor Sportzone Limburg. Sportzone Limburg concentreert zich op sporten met wortels in de regio, zoals handbal, atletiek, triatlon, wielrennen, tafeltennis, zaalvoetbal en veldvoetbal. Van daaruit worden de verbindingen met de rest van Limburg en Nederland gelegd. Dankzij deze synergie kozen de Atletiekunie én de Nederlandse Triathlon Bond voor Sportzone Limburg als locatie voor het nationaal trainingscentrum polsstokhoogspringen en triathlon.


---




Gemeente Sittard-Geleen