Ingezonden persbericht


Thule Towing Systems presenteert trekhaak speciaal voor fietsendragers: de Rear Mount Connector

Verbindingsstuk maakt bevestiging van fietsendragers mogelijk voor personenwagens zonder traditionele trekhaak

Staphorst, 25 februari 2010 - Thule Towing Systems, onderdeel van de Thule Group en Europees marktleider op het gebied van trekhaken voor personenwagens, stelt de Rear Mount Connector voor, een verbindingsstuk dat aan de achterkant van de auto geplaatst wordt. Dit product maakt het mogelijk om het merendeel van de fietsendragers op een kleine of hybride auto te bevestigen, daar waar geen traditionele trekhaak aanwezig is.

Optimale oplossing voor kleine en hybride auto's
Gebaseerd op het principe van de afneembare trekhaak, wordt de RMC in een verbindingshuls aangebracht. De verbindingshuls wordt net als een trekhaak in de garage onder de auto gemonteerd. Thule Towing Systems heeft de Rear Mount Connector speciaal voor die klanten ontwikkeld die een fietsendrager voor een voertuig met trekhaak bezitten. Bij de overstap naar een kleiner voortuig of een hybride auto is de kans groot dat hier geen trekhaak op gemonteerd kan worden. De RMC is in dit geval dé oplossing om de reeds aangeschafte fietsendrager toch nog te kunnen gebruiken.

Veranderende trends in de markt
Met dit product reageert Thule Towing Systems op de veranderende markttrends. Consumenten kopen steeds vaker kleinere voertuigen, die zeer zelden met een trekhaak uitgerust zijn. Ook neemt de vraag naar hogere automodellen, zowel in het kleine als in het hybride segment, toe. Dit heeft wederom een positief effect op de behoefte aan bevestigingssystemen die achter de auto gemonteerd kunnen worden in plaats van op het dak.

Gerrit de Graaf, Business Area President Towing Systems Europe/Asia, legt uit: 'Om er zeker van de zijn dat de Rear Mount Connector niet wordt gebruikt voor een aanhanger of caravan, is deze zo ontworpen dat dit onmogelijk wordt gemaakt voor de gebruiker.'

Prijs en beschikbaarheid:
De Rear Mount Connector (artikelnummer 9078178) van Thule Towing Systems is nu verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van ¤ 179,00 excl. BTW. Hij kan als los product bij de vakhandel worden aangeschaft.

Er is een specifiek product voor ieder voortuig. De opnamehuls dient in een garage onder het voertuig gemonteerd te worden, samen met de bedrading voor de verlichting, zoals bij een normale trekhaak. De kosten voor de montage zijn vergelijkbaar met de installatiekosten van een trekhaak.



Ingezonden persbericht