Gemeente Heumen

Besluitenlijst Raadsvergadering 25 februari 2010.

Aanwezig: allen
Publiek: 33 personen

Agenda Voorstel Besluit Nummer


02.01 Opening om 18.30 uur.


02.02 Vaststelling agenda De moties oversteek Rijksweg en leefbaarheid in Heumen worden aan het eind van de agenda toegevoegd.


02.03 Inspreekmogelijkheid burgers:

1. Dhr. Schoenmakers, directeur van de basisschool de Komeet, geeft aan dat de 1. Dit wordt besproken bij kruising van de Rijksweg bij La Stalla dagelijks tussen 8.10 ­ 8.30 uur voor scholieren agendapunt 02.08 . onveilig is. Auto's in file versperren dan de kruising. Hij vraagt om de kruising mee te nemen bij de komende provinciale reconstructie van de Rijksweg en vraagt de gemeente om ook op korte termijn actie te ondernemen.
2. Mw. Albers, voorzitter van de Landelijke Rijvereniging en Ponyclub VCM in Malden, 2. Dit wordt in het geeft aan dat VCM van de gemeente de verontreinigde kabelresten moet verwijderen presidium op 6 april op straffe van een dwangsom. VCM is hierdoor in zwaar weer gekomen door de vertrouwelijk besproken. torenhoge kosten. Het lukt VCM niet om met de gemeente tot gezamenlijke afspraken te komen. VCM wil door dit inspreken door de raad gehoord worden.
3. Dhr. van Benthum is teleurgesteld over de ontwikkelingen in de regio. Hij wenst dat de regio versterkt wordt en vraagt de gemeente om beter haar netwerken in de regio te benutten.


02.04 Inspreekmogelijkheid raadsleden: -

02.05 Besluitenlijsten en notulen van vorige raadsvergaderingen A. Besluitenlijst 28 januari 2010 A. Vastgesteld B. Notulen 28 januari 2010 B. Vastgesteld met twee wijzigingen 02.06 Structuurvisie Lierdal
Het college stelt u voor: Conform voorstel unaniem
1. De Zienswijzenotitie Structuurvisie Lierdal vast te stellen besloten met de
2. Het Structuurvisie Lierdal vast te stellen aantekening dat VVD en CDA tegen de bebouwing zijn.

02.07 Ingekomen stukken
B. Ingekomen stukken ter vaststelling B1. Bestemmingsplan "Buitengebied, Eindsestraat 6a - Rijksweg B1. Conform voorstel Het college stelt u voor: unaniem besloten. vast te stellen het bestemmingsplan "Buitengebied, Eindsestraat 6a ­ Rijksweg" overeenkomstig bijgevoegde regels, verbeelding en toelichting.

B2. Bestemmingsplan Malden, Broekkant B2. Conform voorstel Het college stelt u voor: unaniem besloten.
1 In te stemmen met achterliggende reactie op de ingebrachte zienswijze;
2 Vast te stellen bestemmingsplan "Malden, Broekkant" zoals vervat in het GML bestand NL.IMRO.0252.MAbpBroekkant-VA01 inclusief de daarbij behorende bijlagen en het bijbehorende analoge plan inclusief de daarbij behorende bijlagen.

3 Omdat het kostenverhaal anderszins geregeld is geen exploitatieplan vast te stellen.

B3. Bestemmingsplan "Malden, Droogsehof" B3. Wordt wegens Het college stelt u voor: tijdgebrek op 11 maart
1. in te stemmen met achterliggende reactie op de ingebrachte zienswijzen; behandeld.
2. vast te stellen het bestemmingsplan "Malden, Droogsehof", zoals vervat in het GML bestand NL.IMRO.0252. MAbpDroogsehof-xxxx en het bijbehorende analoge plan inclusief de daarbij behorende bijlagen, met inbegrip van de toevoeging van een regeling voor bescherming van de gastransportleiding en de aanpassing van de regels aan het bestemmingsplan "Malden";
3. omdat het kostenverhaal anderszins geregeld is geen exploitatieplan vast te stellen.

Concept besluitenlijst raadsvergadering 25 februari 2010




Besluitenlijst Raadsvergadering 28 januari 2010. 2

Agenda Voorstel Besluit Nummer

02.08 Motie oversteek Rijksweg t.b.v. basisschool "de Komeet" Wordt wegens tijdgebrek op 11 maart behandeld. De gemeenteraad van Heumen, in vergadering bijeen op donderdag 25 februari 2010,

neemt in overweging dat:
De verkeersdrukte op de Rijksweg N-844 extreem hoog is; De oost-west oversteek ten behoeve van de kinderen van basisschool "de Komeet", ter hoogte van de Raadhuisstraat-Kloosterstraat-Rijksweg onveilig is als gevolg van het drukke autoverkeer; Verhoging van de veiligheid van de oversteek noodzakelijk is; De provincie Gelderland juist nu plannen voorbereidt voor herinrichting van de Rijksweg van het wegvak, echter precies ten noorden van genoemde oversteek.

verzoekt het College van B&W gemeente Heumen om:
1. Bij de Provincie Gelderland aan te dringen op zodanige uitbreiding van het her in te richten wegvak, dat ook deze genoemde oversteek onderdeel wordt van het aanstaande reconstructieplan;
2. Bij de Provincie Gelderland, na beoordeling van haar eigen verkeersdeskundigen, aan te dringen op maatregelen ter verhoging van de veiligheid van genoemde oversteek.

en gaat over tot de orde van de dag.

PvdA/GroenLinks: Rob Schuurman, Harrie Joosten, John Arts, Arna Wijnakker, Theo van Koningsbruggen, Willeke Peters en Hennie Grol.

02.09 Motie leefbaarheid Heumen Wordt wegens tijdgebrek 25 februari 2010 op 11 maart behandeld.

De raad van Heumen in zitting bijeen,
Gelet op de leefbaarheid van de kern Heumen; De toezeggingen gedaan over een te realiseren trapveldje voor 1 januari 2010 Van mening dat gedane beloften moeten worden nagekomen.

Draagt B&W op om voor 1 april alsnog een trapveldje in Heumen te realiseren. En gaat over tot de orde van de dag,
VVD-Fractie: Harry Smeets, Gonny van Mérode, Erik Verbeek

02.10 Sluiting om 19.55 uur

Concept besluitenlijst raadsvergadering 28 januari 2010






---- --