Ingezonden persbericht


Multicultureel Songfestival in Den Haag
'Alles mag' bij Mozaïque Songfestival Den Haag

Op 25 februari 2010 vindt de tweede editie van het Mozaïque Songfestival Den Haag plaats in Theater Zwembad de Regentes. Na het succes van de eerste editie in 2009 kon een vervolg niet uitblijven. Ook bij de komende editie zal weer worden geprobeerd zoveel mogelijk in Den Haag aanwezige talen te laten klinken. Nederlands, Turks, Engels of Marokkaans. Van hindipop tot raï, van smartlappen tot Chinese chansons en alles daartussen is welkom bij het Mozaïque Songfestival Den Haag.

Mozaïque Songfestival Den Haag
Donderdag 25 februari 2010
Theater Zwembad de Regentes

Alle deelnemende artiesten worden beoordeeld door vakkundige juryleden afkomstig uit de Haagse stadsdelen. De winnaar krijgt CD-singles met het winnende lied en mag optreden op het grote 5 Mei Festival. Een uitgebreid verslag van het Mozaïque Songfestival Den Haag wordt op maandag 1 maart uitgezonden op Den Haag TV.

De voor het Mozaïque Songfestival Den Haag geselecteerde deelnemers krijgen allemaal een kleine onkostenvergoeding als 'startgeld'. Bij de selectie van de deelnemers zal worden geprobeerd een zo gevarieerd mogelijke festivalavond samen te stellen met verschillende muziekstijlen.

Aanmelden voor het Mozaïque Songfestival kan tot en met maandag 8 februari via: Mozaïque Songfestival
Nutshuis/Riviervismarkt 5
2513 AM Den Haag
info@mozaiquesongfestival.nl
www.mozaiquesongfestival.nl

De eerste editie van het Mozaïque Songfestival werd gewonnen door de in Den Haag wonende Hongaarse zangeres Fanni Völgyessy Szomor. Aan het evenement deden toen twaalf Haagse artiesten mee, met teksten in het Arabisch, Chinees, Engels, Farsisch, Frans, Hindi, Hongaars, Nederlands, Papiemento, Russisch, Sinti, Spaans en Swahili. Het Mozaïque Songfestival Den Haag 2010 wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, Fonds Burgerschap, Theater de Regentes, ColorWorks en Den Haag TV.

Voor meer informatie (