Ingezonden persbericht



MOZAÏQUE Songfestival presenteert songs in twaalf talen

Twaalf Haagse artiesten met liedjes in het Nederlands, Arabisch, Frans, Indonesisch, Hindoestaans, Chinees, Hebreeuws, Spaans, Papiamento, Swahili, Jiddisch en Engels strijden op donderdag 25 februari tegen elkaar in de tweede editie van het Mozaïque Songfestival Den Haag. Het unieke songfestival wordt gehouden in Theater de Regentes aan de Weimarstraat. De winnaar krijgt CD-singles met het winnende lied en mag optreden op het 5 Mei Festival.

Alle deelnemende artiesten worden beoordeeld door vakkundige juryleden afkomstig uit de Haagse stadsdelen. De jury staat onder leiding van de Haagse wethouder Rabin Baldewsingh (burgerschap) die het initiatief voor het evenement nam en vervolgens de R.G. Ruijs Stichting enthousiast kreeg om het te organiseren. "Ik heb dit songfestival geïnitieerd om te laten zien hoe mooi diversiteit kan zijn. In een multiculturele stad als Den Haag klinken vele prachtige talen, soms zelfs door elkaar in het straatbeeld. Er is slechts één taal die ons aan elkaar bindt en dat is zondermeer het Nederlands. Dat moeten we steeds blijven benadrukken. Maar om de diverse actief gesproken talen in onze stad te erkennen en te herkennen denk ik dat het leuk is die allen te laten klinken op een multicultureel songfestival."

De deelnemers aan het Mozaique Songfestival 2010 zijn (in alfabetische volgorde):
· Amos Ben-Tal

· Aneta

· Anil Tangali

· Carl Appelbaum

· Daniel Sensit

· Haags Klezmer Trio

· HarMoney Music

· Jack & Jill

· Kookaburra

· Matisos

· May Lam

· Stephen Summer

Mozaïque Songfestival Den Haag
Donderdag 25 februari 2010 - 20.00 uur
Theater de Regentes - Weimarstraat 63
Entree: ¤ 5,00 (korting met Ooievaarspas, Posthoornbon, Hofpas en Buurtpas: ¤ 2,50). Reserveren via: www.deregentes.nl of 070-3637798

Het Mozaïque Songfestival Den Haag wordt uitgezonden op Den Haag TV op maandag 1 maart (21.15 - 22.45 uur) en dinsdag 2 maart (21.15 - 22.45 uur).

www.mozaiquesongfestival.nl

Het Mozaïque Songfestival Den Haag wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, Het Burgerschapsfonds, Den Haag TV, ColorWorks en Theater De Regentes.

Noot voor redacties

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht