Dag in het teken van werk en de toekomst



Voor de PvdA staat donderdag 25 februari volledig in het teken van werk en de toekomst van Nederland. De Tweede-Kamerfractie trekt massaal het land in. Samen met lokale PvdA'ers bezoeken de Kamerleden bedrijven en instellingen die net als de politici de strijd aanbinden om jong en oud aan het werk te krijgen en houden, en om mensen te laten werken onder goede arbeidsomstandigheden. Op zoek naar onzinnige belemmeringen en werkende oplossingen om werkloosheid te bestrijden.

De dag wordt in Amsterdam afgesloten met een bijeenkomst over de inrichting van ons land in de toekomst, waaronder die van de arbeidsmarkt. Tijdens de avond blikken we met Jetta Klijnsma, Frank Heemskerk, Roos Vermeij en Hans Spekman terug op de bezoeken eerder die dag en spreken we met ondernemers, werknemers en wethouders. Welke initiatieven zijn succesvol in de aanpak van werkloosheid? Kunnen die ook elders worden toegepast?

Tot slot kijken we vooruit naar het Nederland van na de crisis. Fractievoorzitter Mariëtte Hamer houdt een toespraak waarin zij lessen uit de crisis trekt. Daarin zal ze schetsen welke keuzes de PvdA de komende tijd zal maken bij de grote, lastige keuzes voor de toekomst. Een toekomst gebaseerd op een nieuwe solidariteit tussen Nederlanders in een land waarin iedereen meetelt en iedereen ook aan het werk kan.

Grand Café Fossa is Amsterdam vormt het decor van de slotbijeenkomst. Het programma start om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. De details over hoe u kunt reserveren voor deze avond vindt u op de campagneagenda op deze site, evenals een routebeschrijving naar de locatie.