Nederland in Afghanistan: Oorlog in Den Haag in de Kwestie Live


Grenzen aan vredesmissies: in maandelijks debatprogramma van de EUR op 25 februari in Rotterdam

ROTTERDAM, 20100222 -- Irak, Uruzgan, iets langer geleden Srebrenica. Steeds als Nederland door bondgenoten wordt gevraagd steun te geven aan militaire of vredesmissies woedt er óók oorlog onder de Haagse kaasstolp. Begin deze maand werd er weer gestreden over het rapport van de commissie Davids die onderzoek deed naar de steun van Nederland aan de inval in Irak. Coalitiegenoten PvdA en CDA staan lijnrecht tegen over elkaar als het gaat om de missie in Uruzgan. Over de grens van vredesmissies gaat De Kwestie Live, het maandelijks debatprogramma van de EUR, op donderdag 25 februari in Zaal De Unie, Mauritsweg 34-35, Rotterdam.

Moet Nederland minder precies zijn als het gaat om een juridisch mandaat en gewoon ingrijpen in een boevenstaat? Of moeten we onze militairen niet de dood injagen voor een kansloze missie in de woestijn? En wat is de consequentie van dat geruzie en gedraai, zetten we onszelf niet buitenspel in het internationale krachtenspel?

Over de grens van vredesmissies gaat De Kwestie Live, het maandelijks debatprogramma van de EUR, op donderdag 25 februari in Zaal De Unie, Mauritsweg 34-35, Rotterdam.

Hoofdgast is prof. dr. KO COLIJN, bijzonder hoogleraar Internationale Betrekkingen, in het bijzonder Mondiale Veiligheidsvraagstukken aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen EUR en verbonden aan het Instituut Clingendael en commentator van Vrij Nederland.

In het panel o.a.: prof. dr. NICO SCHRIJVER, Commissielid Onderzoekscommissie Irak (Commissie Davids) en hoogleraar internationaal publiekrecht aan de Universiteit Leiden.
Dr. BERT ALTENA, historicus aan de Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen EUR. Voorts gevraagd: Martijn van Dam (PvdA) en voormalig Uruzgan-commandant Mart de Kruijf.

Presentator en discussieleider: LEON VERDONSCHOT (o.a. VPRO's Iets met Boeken) Columnist MOHAMMED BENZAKOUR (schrijver en publicist).

Donderdag 25 februari 2010,
De Unie,
Mauritsweg 34-35
Rotterdam
Zaal open 19.30 uur. Aanvang programma: 20.00 uur.
Toegang gratis
Aanmelden verplicht via www.deunie.nu/pages/reserveren.html

De Kwestie Live is een programma van Studium Generale, Erasmus Podium en Erasmus Magazine en is de "theaterversie" van de webrubriek De Kwestie (EUR, Erasmus Magazine). Lees de Kwestie met Ko Colijn over het Irak-rapport via:
http://www.eur.nl/nieuws/dekwestie/archief/2010/kwestie_2010_4/






Ingezonden persbericht