5 days off festival x Ben-G x Stampd' LA ; de schoen


Een unieke samenwerking

AMSTERDAM, 20100222 -- Donderdag 25 Februari aanstaande zal een unieke schoenen release plaats vinden. Een schoen die tot stand is gekomen uit een samenwerking tussen de skateboardshop Ben-G, het evenement 5 days off en het uit LA afkomstige schoenenmerk Stampd'. De schoen is tot stand gekomen ter ere van de tiende jaargang van 5 days off en het aanstaande vijfjarig bestaan van Ben-G.

De schoen is ontworpen door Benny Komala; de eigenaar van Ben-G. Komala heeft een groot verleden binnen de skateboardwereld en zal deze zomer het vijf jarig bestaan van zijn skateshop vieren. Hij houdt van een simpele schoen dat zeer duidelijk in de wit/zwarte schoen tot uiting komt. De schoen heeft Komala samen met ontwerper Vinz vorm gegeven. Van de sneaker zullen 100 exemplaren worden gemaakt waarvan er slechts 80 voor het publiek te koop zal zijn.

5 days off is een Amsterdams stadsfestival, dat zich afspeelt in de Melkweg, Paradiso en het NIMk. De tiende editie van het muziekfestival richt zich elektronische en gelieerde disciplines als audio-visuele kunst, fotografie en film. Het muziekprogramma bestaat deze editie uit een kleine 100 artiesten en kunstenaars die gedurende vijf dagen (3 t/m 7 maart) de drie locaties zullen bespelen.
De openingsavond heeft meteen een line-up van formaat met in de Melkweg disco/house met onder meer Dixon, Four Tet (dj-set) en Junior Boys (dj-set), terwijl in Paradiso Flying Lotus, Martyn en Nosaj Thing staan. Verdere hoogtepunten zijn de optredens van hiphoplegende DOOM (voorheen MF Doom), de liveset van DJ Promo (met Flinke Namen & Skinto als special guests) en de afsluitende dag waar Groove Armada in Paradiso een show geeft en de Melkweg tot diep in de nacht doorgaat met o.a. Paul Kalkbrenner en Minilogue. Voor het volledige programma kijk op www.5daysoff.nl

Stampd' LA is het schoenenmerk van de ontwerper, artiest en ondernemer Chris Stamp. Stamp begon het merk in de begindagen van de trend rondom het customizen van schoenen. Zijn stijl werd snel opgepikt en resulteerde in collaboraties met bijvoorbeeld N.E.R.D , Elle Degeneres en DJ Steve Aoki. Stampd' heeft zich in de afgelopen jaren binnen de sneaker cultuur ontwikkeld tot een trendzetter op het gebied van originaliteit en kwaliteit.

De Ben-G x 5 days off x Stampd' schoen zal donderdag 25 februari gereleased worden in Ben-G skateshop. Bij aankoop van de schoen zullen er onder de kopers tevens 20 vrijkaarten voor het 5 days off festival verloot worden.





Ingezonden persbericht