Soeterbeeck en VOX: Actualiteitencollege over de val van het kabinet


NIJMEGEN, 20100223 -- Het Soeterbeeck Programma en VOX van de Radboud Universiteit Nijmegen organiseren een actualiteitencollege over de val van het kabinet. Carla van Baalen belicht de achtergronden en mogelijke gevolgen van de val van Balkenende IV. Het college vindt plaats op donderdag 25 februari 2010 van 12.45 - 13.45 uur in de hal van het Erasmusgebouw van de Radboud Universiteit Nijmegen, Erasmusplein 1. Toegang is gratis. Meer informatie op www.ru.nl/sp/val

Prof.dr. Carla van Baalen is hoogleraar Parlementaire geschiedenis en directeur van het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Drs. Leon Wecke, docent Polemologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, spreekt een column uit.

Het kabinet-Balkenende IV is gevallen over de kwestie-Uruzgan. Of ging het eigenlijk om iets anders? Waarom werken CDA en PvdA altijd zo moeizaam samen? Geert Wilders staat te glunderen aan de zijlijn: voor hem is de val van het kabinet alleen maar goed nieuws. Maar is het ook goed nieuws voor Nederland? Er is nog steeds een economische crisis die om een sterke regering vraagt. Knopen moeten worden doorgehakt. Welke scenario's liggen klaar voor de komende maanden?





Ingezonden persbericht