Vergeet Geert: Abdelhakim is wilder met nieuwe bundel columns


Programmamaker Abdelhakim Chouaati (Ab en Sal, NPS) over Gekke Geert, de fabriekssjeik, potenrammen, Sinterklaas, k*tmarokkanen en de Dwaze Dagen van Marcouch...

VALKENBURG AAN DE GEUL, 20100225 -- Multitalent Abdelhakim Chouaati (bekend van NPS-programma Ab en Sal) is bepaald geen knuffelallochtoon. Hij is een zelfbewuste tweedegeneratie Marokkaan en een kritische Nederlander, die de maatschappij nauwlettend in het oog houdt. Er is niets dat hem ontgaat. Met zijn vlijmscherpe bewoording en zijn compromisloze humor spaart hij Nederlander, noch Marokkaan. In een bundel grappige, soms emotionele en dan weer nuchtere columns met de titel "Tweede vrouw geen bezwaar" schetst hij zijn uitgesproken visie op Nederlanders en Marokkanen.

Het brede publiek kent Abdelhakim als een kritische analyticus, die islamofobisten van een stevig repliek dient. Zo noemde collega-columnist Bas Heijne hem in NRC `een zuivere man in een omgeving van lafaards'. Abdelhakim werkt nu onder andere als TV-maker en scenarioschrijver (Ab en Sal) bij de NPS, met als specialisme satire, sketch en onderzoeksjournalistiek. Daarnaast heeft hij zich ontwikkeld tot een verdienstelijk satirisch acteur.

In Tweede vrouw geen bezwaar deelt Abdelhakim in grappige, soms emotionele en dan weer nuchtere columns zijn uitgesproken visie op Nederlanders en Marokkanen. Hij bespreekt het gedrag van zowel Nederlanders als Marokkanen, net als hun keuzes, hun politiek, hun godsdienstbeleving en hun sterke en zwakke punten. Eerlijk en direct, zonder omhaal. Spitsvondig zonder clownesk te worden.

Tweede vrouw geen bezwaar helpt de tweedegeneratie Marokkaan, die met één been in de cultuur van zijn moederland staat en met zijn andere in de Nederlandse samenleving, om zijn positie te bepalen: integreren betekent niet je eigen identiteit opgeven. De eigengereide Nederlander leest in deze bundel dat zijn opgeheven vingertje zo'n integratie soms behoorlijk ingewikkeld maakt...

Tweede vrouw geen bezwaar
Tweede vrouw geen bezwaar
Chouaati, A.

Kijk voor meer info op www.lemmensonline.nl
isbn nummer: 9789077490433